Site icon Cityportal.gr

Ο Δήμος Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς: Εκκενώνονται Ανάβυσσος και γύρω περιοχές

Ο Δήμος Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς: Εκκενώνονται Ανάβυσσος και γύρω περιοχές

Εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται στα Καλύβια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού στο Facebook. Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ και τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας είναι ανοιχτά για όσους πολίτες το έχουν ανάγκη.

 

Nέο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Αναβύσσου προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς η οποία επεκτάθηκε από την Φέριζα Κερατέας και απειλεί την ευρύτερη περιοχή. Το μήνυμα καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην Ανάβυσσο να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από την λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.
Αντίστοιχο μήνυμα εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού Άγιος Παντελεήμονας ή Άρης Σαρωνίδας να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου νωρίτερα είχε κηρύξει το Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στη Φέριζα. Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Όλυμπος, Βαλμάς και Άγιος Παντελεήμονας, ενώ ήδη έχει εκκενωθεί η Φέριζα.

Το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει «Επιπλέον ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στον δήμο Σαρωνικού Αττικής.
Επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 Α/Φ και 8 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ».

 

Exit mobile version