Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της μόδας που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος και πάλαι ποτέ μεγιστάνας της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ, που  βρίσκεται στη φυλακή από τον Δεκέμβριο του 2020 κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δεκάδων γυναικών, μεταξύ αυτών και ανήλικες, αποδέχθηκε να εκδοθεί προς τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο του Καναδά.

«Η διαδικασία μπορεί τώρα να προχωρήσει, προκειμένου να δικαστεί στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπράιαν Γκρίνσπαν, ένας εκ των δικηγόρων του. «Θα έχει τώρα τη δυνατότητα να παρουσιάσει την υπερασπιστική γραμμή του και να αμφισβητήσει την ακρίβεια των αποδείξεων που κατατέθηκαν σε βάρος του», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πως ο Νάιγκαρντ συνεχίζει να υποστηρίζει πως «είναι αθώος».

Διαβάστε Συμβουλευτικά Κέντρα για τη Βία κατά των Γυναικών σε όλη την Ελλάδα

Ο επιχειρηματίας δε θα μεταφερθεί αμέσως στις ΗΠΑ, καθώς απαιτείται η έγκριση του υπουργού Δικαιοσύνης του Καναδά για την έκδοση, προκειμένου αυτή να εκτελεστεί.

Ο Νάιγκαρντ βρίσκεται αντιμέτωπος σήμερα με εννέα κατηγορίες, μεταξύ αυτών εκβίαση και σωματεμπορία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με δεκάδες θύματα.

Τα εγκλήματα που του καταλογίζουν διαπράχθηκαν το διάστημα 1990-2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο κατηγορούμενος και οι φερόμενοι συνεργοί του, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον όμιλό του, «έκαναν χρήση βίας, απάτης και εξαναγκασμού προκειμένου να πετύχουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκες και ανήλικες», διευκρινίζεται στο κατηγορητήριο.

Το πρωί, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε επιπλέον πως εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πίτερ Νάιγκαρντ για έξι κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και τρεις για παράνομη κατακράτηση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το διάστημα 1986-2006.

Συμβουλευτικά Κέντρα για τη Βία κατά των Γυναικών σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως