Ερντογάν

O Ερντογάν φέρνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την «αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών»

Ο  Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, θα καταγγείλει την Αθήνα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα με δύο θέματα, σύμφωνα με τη «Σαμπάχ». Την υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην τρομοκρατία και τις παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά. O Τούρκος πρόεδρος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη. Θα παρουσιάσει στοιχεία από τη μία πλευρά, σύμφωνα πάντα με τη Σαμπαχ, για τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/PYD και για την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που φέρεται να παρέχουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στην εν λόγω οργάνωση.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει η Σαμπάχ,  «στο τραπέζι θα βρεθεί στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ κι η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Ο οπλισμός των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, που αποτελεί ‘ουσιαστική παραβίαση’ των συμφωνιών του Παρισιού του 1947 και της Λωζάνης του 1923, καθώς και προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο υφυπουργού Άμυνας καταγράφηκαν επίσης από την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποδείξει στους συμμάχους με έγγραφα τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα».

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως