Ο Φοίνικας θωρακίζεται με το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο

Θεσσαλονίκη 15/11/2022: Οι εργασίες εκσκαφής του μεγάλου έργου της «Αποχέτευσης ομβρίων υδάτων νοτίου τμήματος Δήμου Καλαμαριάς-Φάση Β΄”, άρχισαν σήμερα 15/11 το πρωί στον Φοίνικα, που είναι και η αφετηρία του έργου.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης επισκέφθηκε το σημείο, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες.

«Ένα έργο ύψους 10.520.000 ευρώ που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως για εμάς, ο Φοίνικας η πύλη της Καλαμαριάς, είναι ψηλά στις προτεραιότητες της ατζέντας μας. Στόχος μας είναι η ζωή στον Φοίνικα να γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερη, δημιουργώντας σημαντικές υποδομές που έλειπαν εδώ και πολλά χρόνια» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Με το συγκεκριμένο έργο θα μεταφέρονται τα όμβρια ύδατα της ευρύτερης περιοχής, του Φοίνικα, του Αη Γιάννη και μέρους της Νέας Κρήνης στο Θερμαϊκό κόλπο. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Δαρδαμανέλης επεσήμανε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει και σειρά παρεμβάσεων με ασφαλτοστρώσεις και αναπλάσεις, βάσει του δεύτερου έργου οδοποιίας, που περιλαμβάνει περισσότερους από εξήντα πέντε δρόμους.


 

Διαβάστε επίσης:

Καλαμαριά: Υπόγειοι κάδοι σε επιλεγμένα κοινόχρηστα σημεία

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως