{ Βιβλία }

Ο φόνος της Έλινορ Πόουπ | Χένρι Κάτνερ

– Ιστορίες του κυρίου Γκρέι –

 

Κατηγορίες: Παρουσιάσεις βιβλίων

Ο φόνος της  Έλινορ Πόουπ | Χένρι Κάτνερ

Ο φόνος της Έλινορ Πόουπ | Χένρι Κάτνερ | Εκδόσεις Αλεξάνδρεια | Μαύρη Γάτα: σειρά Vintage με All Time Classics της αστυνομικής λογοτεχνίας

Ο φόνος της Έλινορ Πόουπ
Henry Kuttner - Χένρι Κάτνερ
Μετάφραση: Βικτωρία Λέκκα
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια
Ξένη λογοτεχνία – Μαύρη Γάτα
ISBN: 978-960-221-877-8,
σχ. 21Χ14, σελ. 216,
α΄ έκδοση Ιούνιος 2020

– Ιστορίες του κυρίου Γκρέι
Ο κύριος Μάικλ Γκρέι, ψυχαναλυτής στο επάγγελμα, επιχειρεί να εξιχνιάσει μυστηριώδεις φόνους, εκτελώντας χρέη αστυνομικού ντετέκτιβ, και το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας περισσότερο ψυχολογικές και λιγότερο αστυνομικές μεθόδους. Ο φόνος της Έλινορ Πόουπ αποτελεί μία από τις τέσσερις υποθέσεις του κύκλου «Ιστορίες του κυρίου Γκρέι» που δημοσίευσε ο Χένρι Κάτνερ.
 
Όταν μια γυναίκα σκοτώνεται σ ένα ομιχλώδες πάρκο του Σαν Φρανσίσκο, η αστυνομία υποψιάζεται ότι πρόκειται για ληστεία που πήγε πολύ στραβά, αλλά ο προβληματικός νέος ασθενής του κυρίου Γκρέι μπορεί να έχει το κλειδί για την αλήθεια.

H σειρά Μαύρη Γάτα περιλαμβάνει παλαιότερα έργα μυστηρίου και θρίλερ που άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου και θεωρούνται πλέον κλασικά. Για να το πούμε ελληνιστί, πρόκειται για μια πρόκειται για μια σειρά Vintage με All Time Classics της αστυνομικής λογοτεχνίας..

Η άποψη μας
Θα το λατρέψουν οι φίλοι του αστυνομικού μυθιστορήματος, αλλά και οι φίλοι των βιβλίων ψυχολογίας: ανατροπές, σασπενς και γραφή διαχρονική

Χένρι Κάτνερ

Ο Χένρι Κάτνερ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1915. Συμμετείχε με άλλους συγγραφείς της γοτθικής λογοτεχνίας του φανταστικού στον «Κύκλο Λάβκραφτ», όπου και γνωρίστηκε με την συγγραφέα και μετέπειτα σύζυγό του C.L. Moore. Μαζί συνέγραψαν δεκάδες διηγήματα, νουβέλες και σενάρια για το Χόλυγουντ, χρησιμοποιώντας, εκτός από τα πραγματικά τους ονόματα δεκαεπτά λογοτεχνικά ψευδώνυμα. Μετά από ένα πανεπιστημιακό πτυχίο ψυχολογίας, ο Κάτνερ ξεκίνησε μεταπτυχιακή ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία, όταν ένα αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο απέβη μοιραίο γι αυτόν το 1958.

Το τεράστιο έργο που άφησε πίσω του επηρέασε σημαντικούς μεταγενέστερους συγγραφείς όπως ο Roger Zelazny, ο Ray Bradbury και ο William S. Burroughs, ενώ έξι ιστορίες του έγιναν ταινίες (πιο πρόσφατη: The Last Mimzy, New Line Cinema, 2007).

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ