{ }

«Ο Γιάννης και το Πεύκο» στον Πολυχώρο ΕΝΩ

ένα οικολογικό διαδραστικό παραμύθι από τους Hippo Theatre Group


Κατηγορίες: Θέατρο

«Ο Γιάννης και το Πεύκο» στον Πολυχώρο ΕΝΩ
03/01
10/01
17/01
   ...    Χώρος: Πολυχώρος Ενώ
Διεύθυνση: Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, 1ος όροφος, 54624
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Πολυχώρος Ενώ
Τιμή: από 10.00

Πότε: 25/10/2020 - 28/02/2021
Ώρα έναρξης: 12:00

«Ο Γιάννης και το Πεύκο», ένα οικολογικό διαδραστικό παραμύθι από τους Hippo Theatre Group στον Πολυχώρο ΕΝΩ.

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει από την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, τη διαδραστική θεατρική παράσταση, οικολογικού περιεχομένου με τίτλο «Ο Γιάννης και το Πεύκο», βασισμένο στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Χωρίς σκηνικά και φωτισμούς, αξιοποιούμε το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβά στη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία “χτίζεται” σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών, μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος (όπως Διάδρομος Συνείδησης, Hot Seat κ.ά.) κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.

Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση, ενώ τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να θυμίσουμε στους μικρούς φίλους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας.

Στο τέλος, τα παιδιά -με την βοήθεια των εμψυχωτών- κάνουν μια ομαδική ζωγραφιά με υλικά που τους παρέχει η ομάδα.

Ταυτότητα παράστασης
Εμψυχωτές: Κική Καραΐσκου, Κώστας Χατζηγεωργίου, Γιώργος Χριστοφορίδης
Σχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Enseble*
Αισθητική επιμέλεια – ενδυματολογία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος
Επικοινωνία: Ιωάννα Λιούτσια

Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας HIPPO

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα).

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικο στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας.

Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.

Σελίδα της ομάδας στο Facebook: HippoTheatreGroup
Ιστοσελίδα: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group

*Οι Hippo Theatre Enseble είναι οι: Φώτης Δούσος, Σίσσυ Ιγνατίδου, Λουίζα Νικολάου, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη.

Πληροφορίες παράστασης
«Ο Γιάννης και το Πεύκο», ένα οικολογικό διαδραστικό παραμύθι από τους Hippo Theatre Group στον Πολυχώρο ΕΝΩ, Ερμού 11, Θεσσαλονίκη Τηλ. κρατήσεων: 6979192902
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Κυριακή 25 Οκτωβρίου
και κάθε Κυριακή στις 12.00 - ΑΝΑΒΟΛΗ
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: 3-10 ετών
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (ατέλεια, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ομαδικό για κρατήσεις άνω των 5 ατόμων)
Προπώληση εισιτηρίων - προσφορές: Gooddeals.gr

Χρήσιμες Πληροφορίες:
Το πρόγραμμα είναι διαδραστικό και τα παιδιά συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια του.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι αποστάσεις ασφαλείας.
Οι γονείς συνίσταται να παραμείνουν κάτω, έξω από την αίθουσα στο «ζεστής» ατμόσφαιρας καφέ του ΕΝΩ για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν, μπορούν να το κάνουν διακριτικά καθισμένοι στις ειδικές εξέδρες της αίθουσας, μετά από ειδική συνεννόηση.
Η ομάδα Hippo οργανώνει σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια για παιδιά με εκπαιδευτική μέριμνα, αγάπη και κέφι στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Είναι από τους ελάχιστους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας που ειδικεύεται στο Εκπαιδευτικό Δράμα.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ