{ Μουσική }

Ο Γιώργος Γελαράκης στην Ταράτσα της ΕΣΗΕΜΘ

Στο πιάνο ο Νίκος Τάρας


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Ο Γιώργος Γελαράκης στην Ταράτσα της ΕΣΗΕΜΘ

Χώρος: ΕΣΗΕΜ-Θ
Διεύθυνση: Στρατηγού Καλλάρη 5, 54622
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω ΕΣΗΕΜ-Θ
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Γιώργος Γελαράκης
Πότε: 18/07/2019
Ώρα έναρξης: 21:00

Ο Γιώργος Γελαράκης στην Ταράτσα της ΕΣΗΕΜΘ.

«Τραγούδια από το χτες και το σήμερα που αποδεικνύουν ότι η μοναξιά, η αγάπη, η παιδικότητα, η φυγή είναι λέξεις συνυφασμένες με την ανθρώπινη ύπαρξη σε κάθε εποχή. Τραγούδια που μπορεί να είναι ψιθυριστά, αλλά ο "σιωπηλός" κρότος τους και η δυναμική τους μπορεί να ακουστεί σε όποια γωνιά του κόσμου υπάρχει ελληνισμός...»

«Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά», ένα ιδιαίτερο project με χαμηλόφωνες μουσικές αναζητήσεις σε συνθέτες και τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Ένα πρόγραμμα με έμφαση σε εκτελέσεις για πιάνο και επιλογές που ξεκινούν από το σήμερα  και καταλήγουν στο χτες.

Στο πιάνο ο Νίκος Τάρας.

Θεσσαλονίκη 2019...
Η πόλη που αγάπησα είναι στεναχωρημένη...η άδεια της αγκαλιά γεμίζει όλο και περισσότερο από μοναξιά...Κοιτάζεις από τα κάστρα αυτή την υπέροχη μοναχική ομορφιά...
Ανέβαινε εκεί και ο Μηλιώκας παλιότερα και έγραφε "Σκέψη βαριά με πλάκωσε...κι ανέβηκα στα κάστρα, πάνω απ' τη ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη"
Μελαγχολείς...προσωρινά όμως! Η ενέργεια που υπάρχει εκεί είναι που σε καλεί να κάνεις μια 2η σκέψη...Η πόλη είναι μια αγκαλιά...μια φωλιά που όποιος έχει πάει εκεί δεν θέλει να φύγει με τίποτα...αυτό το "άδεια" είναι που πρέπει να διορθώσουμε.
Είμαστε εδώ όλοι μαζί, αλλά ο καθένας μόνος του! Είχα ακούσει το Χατζιδάκι όταν ήμουν μικρός να λέει " Κάθε σπίτι κρύβει λίγη αγάπη στη σιωπή" και δεν το είχα κατανοήσει...ή δεν είχα δώσει σημασία. Νοιώθω πως ήρθε η στιγμή όμως.
"Ότι αγαπώ...ψιθυριστά" λοιπόν...

Γιώργος Γελαράκης «Ό,τι αγαπώ…ψιθυριστά»
Πέμπτη 18 Ιουλίου

Ώρα έναρξης: 21.00
Ταράτσα ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορφωτικό ίδρυμα Ένωσης συντακτών ημερήσιων εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης), Στρατηγού Καλλάρη 5

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ