Ο Γκέιτς μετέφερε 1.8 δις στην Μελίντα, την μέρα που ανακοίνωσαν το διαζύγιο

Ο Bill Gates μετέφερε 1,8 δις δολάρια σε μετοχές στην πρώην σύζυγό του Μelinda την ημέρα που ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους, σε αυτό που φαίνεται να είναι η πρώτη από πολλές δημόσιες συναλλαγές που θα πραγματοποιήσει το ζευγάρι καθώς αρχίζουν να διαιρούν τα εξαιρετικά περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο ιδρυτής της Microsoft είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτός και η Μελίντα παντρεύτηκαν για 27 χρόνια και έχουν τρία ενήλικα παιδιά, αλλά ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωση ότι χώρισαν.

Πάντως αν και τα αίτια του διαζυγίου δεν έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, στις “τυπικές” αγωγές που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, αναφέρεται ότι ο γάμος «έσπασε ανεπανόρθωτα».

Η διευθέτηση του διαζυγίου του ζευγαριού δεν έχει οριστικοποιηθεί στο δικαστήριο, αλλά έχουν συμφωνήσει σε ορισμένους από τους όρους του χωρισμού τους. Είναι πιθανό ότι το ζευγάρι θα τακτοποιήσει ιδιωτικά και ότι η μόνη ματιά στον διαχωρισμό των περιουσιακών τους στοιχείων θα προέλθει από υποβολή SEC για πόσες μετοχές κατέχουν σε δημόσιες εταιρείες.

Μια τέτοια κατάθεση τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι ο Gates έδωσε στη Melinda περισσότερες από 14 εκατομμύρια μετοχές της καναδικής εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, της έδωσε 2,9 εκατομμύρια μετοχές του AutoNation.

Οι μετοχές μεταφέρθηκαν από την Cascade Investment LLC, μια εταιρεία επενδύσεων που ελέγχεται από τον Gates.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Τον Bill Gates έχει αναλάβει να συμβουλεύσει και να εκπροσωπήσει ο Charlie Munger. Η γνωριμία τους κρατάει από την εποχή τους στο Berkshire Hathaway, την εταιρεία χαρτοφυλακίου του Warren Buffett, όπου ο Bill υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο για 16 χρόνια και όπου ο Munger παραμένει Αντιπρόεδρος.

Η εμπειρογνωμοσύνη του Munger δεν είναι στο οικογενειακό δίκαιο αλλά στις επιχειρήσεις.

Η Μelinda προσέλαβε επίσης μια ομάδα πληρεξούσιων για να την εκπροσωπήσει.

Αυτό που προκάλεσε συγκεκριμένα το διαζύγιο τους είναι ασαφές. Η Μελίντα έχει ήδη περιγράψει την διστακτικότητα του Μπιλ να παντρευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στην αίτησή της για διαζύγιο, η Melinda λέει ότι η συζυγική υποστήριξη «δεν χρειάζεται» – σημαίνει ότι δεν θα ζητήσει τακτικές πληρωμές από τον Bill, αλλά θα λάβει μια διευθέτηση που είναι πιθανό να αποτελέσει αντικείμενο ιδιωτικής διαπραγμάτευσης, εάν δεν έχει ήδη αποφασιστεί.

Οι δικηγόροι είναι “σοκαρισμένοι” καθώς δεν υπήρχε κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο, δεδομένου ότι ο Μπιλ είχε ήδη κάνει τα πρώτα δισεκατομμύρια του δολάρια στην ηλικία των 31 το 1987 – την ίδια χρονιά που γνώρισε τη Μελίντα. Τώρα, τα μυριάδες περιουσιακά τους στοιχεία είναι έτοιμα για “ανακατανομή”.

Το ζευγάρι συναντήθηκε το 1987 – την ίδια χρονιά ο Bill έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου σε ηλικία 31 ετών – παντρεύτηκε στη Χαβάη το 1994 και απέκτησε τρία παιδιά μαζί: Jennifer, 25, Rory, 21 και Phoebe 18.

Πηγή:dailymail.com