{ Τελευταία νέα }

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, πρεσβευτής για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»


Κατηγορίες: Επώνυμοι

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, πρεσβευτής για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»Ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης είναι μαζί τους για να πραγματοποιήσουν τον επόμενο στόχο που είναι η ραφή 100.000 μασκών

Έραψαν 40.000 μάσκες και ετοιμάζονται για τις επόμενες 100.000 έχοντας ως πρεσβευτή στην προσπάθεια αυτή τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» δεν σταματούν, δεν πτοούνται και σίγουρα δεν εφησυχάζουν μέχρι να νιώσουμε όλοι ασφαλείς και να ξεφύγουμε πλήρως από τον κίνδυνο της πανδημίας.

Οι πρώτες 40.000 μάσκες -100% βαμβακερές, πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες με θήκη για φίλτρο- δόθηκαν στο Υπουργείο Υγείας, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα Παιδικά Χωριά SOS. Άλλωστε, μια πλενόμενη-επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα ισοδυναμεί με 30 μάσκες μιας χρήσης. Οι επόμενες 100.000 προσδοκούν να φτάσουν και πάλι σε νοσοκομεία και δομές υγείας όπου υπάρχει ανάγκη, στηρίζοντας γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για να ξεκινήσουν οι ραπτομηχανές... οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης», συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και με το «Give & Fund». Στόχος να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να αγοραστούν, υφάσματα & λάστιχα μέσα από ένα Crowdfunding.
Το σχετικό link του Crowdfunding είναι το εξής:
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Modistres-Amesis-Anagkis

 

Λίγα λόγια για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»
Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας εν μέσω κορωνοϊού. Δεν αποτελούν κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε κάποιον σύλλογο που μετρά χρόνια. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020. Οι ενεργές μοδίστρες φτάνουν τις 300 και πλέον, ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα, η εθελοντική αυτή ομάδα θεωρείται ως η μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία στην χώρα για τη ραφή μάσκας.
 

Εδώ θα δείτε το video που ετοίμασε για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης:
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ