O Jan Garbarek στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (ΑΚΥΡΩΣΗ)

Ο Νορβηγός σαξοφωνίστας Jan Garbarek είναι ένα μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής τζαζ. Το καλλιτεχνικό του μουσικό ιδίωμα με το λυρισμό και την ποιητικότητά του καθιερώνεται σα μια διεθνική και παν-ανθρώπινη γλώσσα, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν ακολουθούσε τα βήματα του γιγάντιου John Coltrane.

Γεννημένος το 1947 προσπαθεί σε όλη του τη ζωή να κάνει αυτό που είναι το δυσκολότερο απ’ όλα, να γράψει απλή και καθαρή μουσική. Η μουσική του αναβλύζει από πολλές πηγές και είναι διαρκώς παρούσα, σα να ήταν εδώ από καιρό.

Ο Garbarek εργάζεται σκληρά για να πετύχει τον ήχο του εδώ και εξήντα χρόνια, τον ακονίζει υπομονετικά, όπως ο Γιαπωνέζος Σαμουράι ακονίζει τη λεπίδα του σπαθιού του, μέχρι να τον κάνει τόσο κοφτερό ώστε να καρφωθεί μόνιμα στο μυαλό μας. Ο ίδιος δεν θέλει να εκτιμάται μόνο για τον «καλό ήχο» του. Άλλωστε, προέρχεται από τον ελεύθερο και άγριο αυτοσχεδιασμό της δεκαετίας του ’60 και των αρχών της δεκαετίας του ’70. Σύντομα όμως «συνάντησε» τη λαϊκή και καλλιτεχνική μουσική πολλών πολιτισμών και, τέλος, την ιδιαίτερη λαογραφία της πατρίδας του, της Νορβηγίας.Jan Garbarek

Garbarek: η αποβολή κάθε περιττού

Αυτή η εξέλιξη της πύκνωσης μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο αν αναλογιστούμε τον τρόπο με τον οποίο ο Garbarek φτάνει εκεί: η αποβολή κάθε περιττού, συγκέντρωση και συμπίεση, συμπύκνωση, όχι αφαίρεση. Διαφορετικά η μουσική του θα ήταν ένα βαρύ παιχνίδι, ένα άδειο κέλυφος, χωρίς την ξεκάθαρη σαρκική αίσθηση, που μας αφήνει άφωνους. Ο Jan Garbarek κινείται διαρκώς και κινείται με πολλούς τρόπους: Bill Frisell, Keith Jarrett, Agnes Buen Garnås, Zakir Hussain, Anouar Brahem, Hilliard Ensemble, Ελένη Καραΐνδρου είναι μερικές από τις συνεργασίες του.

Η μόνη σταθερά του είναι το καλλιτεχνικό του «σπίτι», το Jan Garbarek Group, το Κουαρτέτο με τον Rainer Brüninghaus, τον Yuri Daniel και τον Trilok Gurtu, τον Ινδό «βασιλιά» ντράμερ. Είναι για αυτόν ένα είδος οικογένειας: μια ένωση πιστών συντρόφων, που κανείς δεν πρέπει να αργοπορεί και όταν όλη η ενέργεια επικεντρώνεται στα βασικά μόνο τότε δημιουργείται ο χώρος για να αναπτυχθεί ο ήχος του σαξόφωνου του Garbarek.

Κανείς δεν ξέρει το σαξόφωνο όπως ο Jan Garbarek

Ξέρει επίσης πως ο ήχος από μόνος του δεν δημιουργεί μουσική. Μέσα από τις συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς του, ο Jan Garbarek γίνεται ο δημιουργός μίας μουσικής τονικότητας που στοχεύει κατευθείαν στην ψυχή μας. Τα μεγάλα διαστήματα του ήχου ακτινοβολούν μια εκπληκτική αίσθηση ειρήνης που όμως δεν επιτρέπει ούτε μια στιγμή πλήξης. Αυτή η μουσική αναπνέει και δημιουργεί χώρο αναπνοής. Συντονισμένη μουσική παλμικότητα. Σαν τους χτύπους της ανθρώπινης καρδιάς.

Στη συναυλία του στο Ηρώδειο ο Jan Garbarek θα συνοδεύεται από τους μακροχρόνιους μουσικούς του συντρόφους, τον Rainer Brüninghaus στο πιάνο, τον μπασίστα από τη Βραζιλία Yuri Daniel και τον εντυπωσιακό μάγο των κρουστών από την Ινδία, ένας από τους πιο καινοτόμους και πρωτοποριακούς κρουστούς στον κόσμο, τον master ντράμερ Trilok Gurtu. Ο Jan Garbarek με την μπάντα του εγγυώνται μια εξαιρετική συναυλιακή εμπειρία γεμάτη μαγικές στιγμές, ό,τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από την Τέχνη, ένα διαφορετικό συνολικό βίωμα.

Ο Jan Garbarek  Σάββατο 3 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η μουσική είναι μια άγνωστη χώρα. Ένα ατμοσφαιρικό ηχοτοπίο που αφήνει ίχνη στο βαθύτερο εγώ μας. Σε αυτήν την άγνωστη και μαγευτική χώρα μας προσκαλεί το Jan Garbarek Group το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ένας παλιός γνώριμος ξανά κοντά μας. Ένας πιστός φίλος επιστρέφει στην Ελλάδα για να υφάνει με την ανυπέρβλητα εκστατική μουσική του το νορβηγικό πάθος με τη μεσογειακή εξωστρέφεια! Ο master της jazz Jan Garbarek εμφανίζεται στις 3 Ιουλίου 2021 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά. Είναι μία από τις πρώτες και λιγοστές διεθνείς παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας, τώρα που τα σύνορα ξανανοίγουν μετά την «απομόνωση» που δυστυχώς επέβαλλαν οι συνθήκες της πανδημίας covid-19 και οι καλλιτέχνες αρχίζουν και πάλι να μεταδίδουν τη μαγεία τους στο κοινό.

JAN GARBAREK GROUP
featuring TRILOK GURTU
Σάββατο 3 Ιουλίου 2021
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο θρίαμβος της απλότητας
στη σκιά της Ακρόπολης

JAN GARBAREK – saxophon
RAINER BRÜNINGHAUS – piano
YURI DANIEL – bass
TRILOK GURTU – percussion

Ο Jan Garbarek θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.
Η συναυλία τελεί υπό την Αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας της Ελλάδας.

Διαβάστε: H Celine Dion επαναπρογραμματίζει το ραντεβού της με το ελληνικό κοινό για τις 9 Ιουνίου 2023

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων της συναυλίας ξεκινά την Παρασκευή 14 Μάϊου.

Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι αυστηρά περιορισμένος!
Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες.
Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 35 ευρώ και φθάνουν τα 85 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Κάτω Διάζωμα
Διακεκριμένη Ζώνη: 85 ευρώ
Ζώνη A: 80 ευρώ
Ζώνη B: 70 ευρώ
Ζώνη Γ: 65 ευρώ

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 55
Ζώνη E: 45
Ζώνη ΣΤ: 40
Ζώνη Z: 35

ΑμεΑ: 30 ευρώ

Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 30 ευρώ. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 3221 897.

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της συναυλίας είναι τα παρακάτω

Ticket Services
www.ticketservices.gr

Εκδοτήριο Πανεπιστημίου

Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 17:00 | Σάββατο: 10:00 – 14:00

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως και Κυριακή: 09:00 – 21:00

Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
tickets@aefestival.gr

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 18:00 και Σάββατο: 10:00 – 16:00

Εκδοτήριο Ωδείου Ηρώδου Αττικού

Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 14:00 (& τις ημέρες των παραστάσεων 18:00 – 21:00. Aπό τις 20:00 πωλούνται μόνο εισιτήρια της ημέρας)

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους. Συνιστούμε στους υποψήφιους αγοραστές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα σημεία πώλησης. Ως εκ τούτου, η παραγωγός εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές μέσα από άλλες πλατφόρμες και για τα οποία δεν υπάρχει εγγύηση για την ορθότητα και την ακρίβειά τους.

Αναβολή της συναυλίας Jan Garbarek Group στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 εμφάνιση του Jan Garbarek (Jan Garbarek Group με τη συμμετοχή του Trilok Gurtu) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αναβάλλετα.

Τα προβλήματα που προκαλεί η εξακολούθηση της πανδημίας, αλλά και οι ειδικές οδηγίες στα διακρατικά ταξίδια καθιστούν ανέφικτη τη μεταφορά των καλλιτεχνών και του εξοπλισμού τους.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί νέα ημερομηνία εντός των χρονικών ορίων του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματός του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Ακύρωση της συναυλίας του Jan Garbarek Group με τη συμμετοχή του Trilok Gurtu και επιστροφή χρημάτων

Η αναβληθείσα συναυλία του Jan Garbarek (Jan Garbarek Group με τη συμμετοχή του Trilok Gurtu), που επρόκειτο να γίνει στις 3 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ακυρώνεται, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί νέα ημερομηνία εντός των χρονικών ορίων του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματός του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η διοργανώτρια εταιρία, επιλέγει να μην κάνει χρήση του νομοθετημένου δικαιώματος για έκδοση voucher ισόποσης αξίας και να επιστρέψει τα χρήματα στους κατόχους εισιτηρίων της συγκεκριμένης παραγωγής.

Η διαδικασία επιστροφής χρημάτων ξεκινά την Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους online καθώς και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, το ποσό της αγοράς θα επιστραφεί αυτόματα στην κάρτα μέσω της οποίας έγινε η συναλλαγή.

Όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους με αυτοπρόσωπη παρουσία από τα εκδοτήρια του ΦΑΕ παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια του ΦΑΕ για να ολοκληρωθεί η επιστροφή από 14 Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου.

Όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους από τα καταστήματα PUBLIC παρακαλούνται να προσέλθουν στο αντίστοιχο κατάστημα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιστροφής από 14 Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου.

Με προσδοκίες και ελπίδα ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον τόσο αγαπητό Jan Garbarek για το καλοκαίρι του 2022.

Μείνετε ασφαλείς και στηρίξτε τον πολιτισμό και την τέχνη!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως