{ Παιδί }

Ο Κήπος διοργανώνει Ομάδα Γονέων

Ελάτε να «προσκαλέσουμε» μαζί το παιδί μέσα μας, να έρθει να «παίξει» μαζί μας.


Κατηγορίες: Παιδί

Ο Κήπος διοργανώνει Ομάδα Γονέων

Χώρος: Κήπος
Ορφανίδου 6, 54626, Θεσσαλονίκη
Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Κατερίνα Λέντη, Εύη Στάμου
Πότε: 31/01/2019 - 14/02/2019
Ημέρες & Ώρες
Πέμπτη: 20:00

Ο Κήπος διοργανώνει ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ.  Ελάτε να «προσκαλέσουμε» μαζί το παιδί μέσα μας, να έρθει να «παίξει» μαζί μας.

Στόχος αυτής της ομάδας είναι, ως γονείς να μοιραστούμε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας, να αναζητήσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς, να κατανοήσουμε τη σχέση που έχουμε με το παιδί μας αλλά και με το εσωτερικό μας παιδί.

Καθρεφτίζω και καθρεφτίζομαι…
Ακούω και Ακούγομαι…
 Οι «προκλήσεις» του γονιού στις «προσκλήσεις» του παιδιού….

Πριν κάποια χρόνια υπήρξαμε και εμείς παιδιά που μεγαλώσαμε και φέραμε στη ζωή τα δικά μας παιδιά.
Ποιος είναι ο ρόλος μας στο τώρα ως γονείς;
Πως τον μάθαμε και πως λειτουργούμε μαζί του;

Στη συνάντηση της Ομάδας Γονέων θα έρθουμε σε επαφή με το ρόλο μας ως παιδιά του τότε και ως γονείς του σήμερα. Με τη συζήτηση αλλά και τη χρήση βιωματικών ασκήσεων θα δούμε μαζί την έννοια και τις προκλήσεις της γονεϊκότητας.

Τα παιδιά μας δίνουν πάντοτε την ευκαιρία για αυθεντική επαφή και επικοινωνία, όχι μόνο με τα ίδια, αλλά και με το παιδί που υπήρξαμε κάποτε.

Οι συναντήσεις της Ομάδας Γονέων θα πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα, ημέρα Πέμπτη από τις 20:00 - 22:00 (από Πέμπτη 31/1 έως Πέμπτη 30/5). Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου θα είναι 20 ευρώ για κάθε μήνα.
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 20:00 θα γίνει η συνάντηση γνωριμίας (ανοιχτή για το κοινό) με την Ομάδα Γονέων και τις εισηγήτριες Κατερίνα Λέντη και Εύη Στάμου, οι οποίες θα μιλήσουν για το πρόγραμμα των συναντήσεων και θα λύσουν τυχόν απορίες.
Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 20.00

Η Κατερίνα Λέντη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του Gestalt Foundation .Έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας στην Κλινική Πράξη στην Α' Ψυχιατρική Κλινική και έχει καταρτιστεί στην στήριξη παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν σοβαρή αρρώστια ή θάνατο αγαπημένου προσώπου. Έχει εργασθεί ως εξωτερικός συνεργάτης στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία στο πλαίσιο του προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά το Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» και στο Καταφύγιο Γυναίκας. Έχει εργασθεί σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ενώ συνεργάζεται με φορείς για την επιμόρφωση και τη διδασκαλία ενηλίκων σε θέματα ψυχολογίας. Επιτελικά, εργάζεται σε ιδιωτικό πλαίσιο με ατομικές συναντήσεις και τον συντονισμό ομάδων.

Πληροφορίες - εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη - τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___