{ Τελευταία νέα }

O Κικίλιας εξηγεί γιατί δεν στήριξε το Υπουργείο Υγείας τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ να πάει στις ΗΠΑ


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

O Κικίλιας εξηγεί γιατί δεν στήριξε το Υπουργείο Υγείας τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ να πάει στις ΗΠΑTη θέση της κυβέρνησης εξέφρασε ο κ. Κικίλιας σχετικά με το «όχι» στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ για θεραπεία στην Αμερική.

Tη θέση της κυβέρνησης εξέφρασε ο κ. Κικίλιας σχετικά με το «όχι» στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ για θεραπεία στην Αμερική.
 
Το υπουργείο Υγείας, επεσήμανε ότι το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, που είναι το θεσμοθετημένο ανεξάρτητο όργανο και στελεχωμένο από κορυφαίους επιστήμονες, έχει εγκρίνει και καλύπτει πλήρως τη φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται στο παιδί, ύψους 1 εκ. ευρώ, ενώ το παιδί ήδη παρουσιάζει βελτίωση.
Το υπουργείο Υγείας, το ΑΥΣ έλαβε γνωματεύσεις από τους πλέον έγκριτους ειδικούς επιστήμονες, έθεσε το θέμα σε διεθνές Συνέδριο, ερεύνησε τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία δε συνηγορούν υπέρ της συνδυαστικής χορήγησης των δύο θεραπειών.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ.Κικίλια,  το Υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε και στην παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου της νέας γονιδιακής θεραπείας, την οποία αιτούνται οι γονείς και η απάντηση της εν λόγω εταιρείας είναι ότι αδυνατεί να πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπευτικής αγωγής για ασθενείς που ήδη λαμβάνουν άλλη θεραπεία, όπως στην περίπτωση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ.
«Συνεπώς, ακολουθούμε τις αποφάσεις του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου και τις γνωματεύσεις των κορυφαίων ιατρών. Το ζήτημα είναι επιστημονικό, όχι οικονομικό, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που το ΑΥΣ έχει εγκρίνει και θεραπείες που φτάνουν τα 5 εκ. ευρώ, όταν οι επιστήμονες έτσι έκριναν», τονίζει το υπουργείο Υγείας και καταλήγει: «Σεβόμαστε απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά επίσης διαβεβαιώνουμε ότι έχει γίνει και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός». 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ