Ο Κωστής Κιλύμης στο Vitruvian Thing

Ο Κωστής Κιλύμης στο Vitruvian Thing

Ο Κωστής Κηλύμης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την τελευταία του δουλειά, Void, ένα έργο που εστιάζει στην εκτενή δουλεια που ο ίδιος έχει κάνει πάνω στις ηχογραφήσεις πεδίου, φέρνοντας τες στο προσκήνιο σε συνδυασμό με μια σειρά από ηλεκτρονικές επεξεργασίες και δράσεις.

Το νέο του έργο εξετάζει την αντίληψη του χώρου χτίζοντας αφηγήσεις μέσα από τη χρήση καθημερινών και εξωμουσικών ήχων. Χρησιμοποιωντας ηχογραφήσεις από τους δρόμους του Λονδίνου και οχι μόνο, κατασκευάζει ενα νέο ηχητικό πλαίσιο που μας φέρνει πιο κοντα στην ίδια την εμπειρία της ακρόασης, ανασύροντας νέες εικόνες και εμπειρίες.

Ο Κωστής Κηλύμης ειναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και εχει βάση το Λονδίνο. Η δουλεια του εστιάζει πανω στην επανάληψη, τον θόρυβο και τα ηχητικά περιβάλλοντα, όπως και την έννοια της αναπαράστασης στον ήχο. Η μουσική του συνδυάζει ρυθμό, ηχογραφήσεις πεδίου και ηλεκτρονική σύνθεση. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Lucio Capece, Nikos Veliotis, Greg Pope, Leif Elggren, Sarah Hughes, Stephen Cornford και Phil Julian μεταξύ άλλων.

Εχει εμφανιστεί σε χώρους όπως το Café OTO (Λονδίνο), Q-O2 (Βρυξέλλες), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Αθήνα) και σε φεστιβάλ όπως το Audiograft (Οξφόρδη) και Inmute (Αθήνα). Έχει επισης παρουσιάσει εγκαταστασεις σε χώρους στην Οξφόρδη, το Λονδίνο, το Μονπελιέ και την Αθήνα. Επιμελείται το δισκογραφικό label Organized Music from Thessaloniki και συνεπιμελείται επίσης την Rekem Records.

Επιλεγμένη δισκογραφία:
– Fustian Cutting (με τον Phil Julian) [Coherent States, 2016]
– Not Homesick (Pt. 1 & 2) [Strange Rules, 2015]
– Bethnal Greener [Rekem Records, 2015]
– Arctic Saturation [Mazurka Editions, 2014]
– More Noise Ahead [Entr’acte, 2012]
– The Good Life (με τη Sarah Hughes) [Consumer Waste, 2012]
– Syndromes – Temporary Perspectives [Organized Music from Thessaloniki, 2010]

Κωστής Κιλύμης: Void
live στο Vitruvian Thing
Συναυλία – Κυριακή 23 Απριλίου 2017
2 παραστάσεις: 20:00 και 22:00
στο Vitruvian Thing
Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς

Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά και μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες / κρατήσεις:
http://vt.die-wolke.org/kilymis
6943 642039 [11:00 – 14:00]