Ο Λ. Αυγενάκης στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

O Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης υποδέχτηκε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, το οποίο ο ίδιος ο Υφυπουργός ζήτησε να επισκεφτεί, προκειμένου να συγχαρεί από κοντά παιδιά και εκπαιδευτικούς για τη δράση που είχαν πραγματοποιήσει τον Φεβρουάριο, κατά της οπαδικής βίας.

Δήμαρχος και Υφυπουργός έγιναν ένα με τα παιδιά, έβγαλαν selfie μαζί τους, τραγούδησαν, ενώ με ενδιαφέρον παρακολούθησαν το βιντεάκι που είχαν ετοιμάσει οι δάσκαλοι με τα παιδιά προβάλλοντας μηνύματα κατά της βίας.

«Είναι χαρά Θεού! Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν αλλάξει την εικόνα ενός ολόκληρου σχολείου. Δεν ασχολούνται μονάχα με το θέμα της οπαδικής βίας, ασχολούνται και με τη ρομποτική και με μία σειρά άλλων δραστηριοτήτων. Άρα σημαίνει ότι μπολιάζουν τα παιδιά με πάρα πολλά ερεθίσματα κι εκείνα στο τέλος της μέρας θα ακολουθήσουν τον δρόμο που πιστεύουν ότι θα είναι πιο χρήσιμα. Είναι αξιόλογοι και τους ευχαριστούμε για ότι έχουν κάνει για τους αυριανούς πολίτες της χώρας αυτής», είπε ο κ. Αυγενάκης φανερά ενθουσιασμένος από την υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης, με χορευτικά και τραγούδια.

«Αυτό που έφερε εδώ τον Υπουργό μας ήταν οι ίδιες οι δράσεις που έκαναν οι μαθητές με στόχο την οπαδική βία. Εμείς αυτό που βλέπουμε στο τέλος της χρονιάς είναι ότι τα παιδιά μας, μας δίνουν ελπίδα, μας κάνουν να είμαστε χαρούμενοι. Αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στην ουσία τους μέσα από τέτοιες δράσεις. Τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτό φαίνεται ότι είναι ευοίωνο» επεσήμανε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε από τη διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Παναγιώτα Ησαϊάδου, το βίντεο κατά της οπαδικής βίας που γυρίστηκε από τους μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος «Εσύ τι ομάδα είσαι;», προκειμένου να ενταχθεί στην καμπάνια κατά της οπαδικής βίας.

Διαβάστε επίσης:

Στον Δήμο Καλαμαριάς παραχωρείται το γήπεδο του Φοίνικα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως