Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος.

Ο λόγος που η σοκολάτα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχει διαφορετική γεύση

Η σοκολάτα αποτελεί το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων. Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τους καρπούς του κακάο – αφού πρώτα τους έτριβαν μεταξύ τους και τους έκαναν σκόνη – για την παρασκευή ενός ροφήματος που το ονόμαζαν τσοκολάτλ. Το ρόφημα αυτό, στο οποίο πρόσθεταν και άλλα μπαχαρικά, το έπιναν ζεστό και θεωρούσαν ότι ήταν χωνευτικό, δυναμωτικό και το καλύτερο φάρμακο της εποχής εκείνης, που μπορούσε να γιατρέψει κάθε αρρώστια.

Για πρώτη φορά σοκολάτα σε στερεά μορφή παρασκεύασε το παραδοσιακό μαγαζί του Λονδίνου «Ο Μύλος του Καφέ», που το 1674 παρουσίασε σοκολατένια ραβδάκια «αλά ισπανικά» και ένα γλύκισμα σοκολάτας σε συμπαγή μορφή.

Η σοκολάτα έκανε το ντεμπούτο της στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα και αργότερα έγινε δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του διάσημου ζαχαροπλαστείου Milton Hershey γύρω στο 1900, ενώ σήμερα παντού στον κόσμο ο καθένας μπορεί να απολαύσει τη σοκολάτα σε μια μεγάλη ποικιλία μορφών. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι παντού η σοκολάτα έχει την ίδια γεύση και μεγαλύτερη απόδειξη όλων το γεγονός ότι η σοκολάτα στις ΗΠΑ έχει διαφορετική γεύση από τη σοκολάτα στην Ευρώπη.

Η αμερικανική και η ευρωπαϊκή σοκολάτα περιέχουν διαφορετικές ποσότητες συστατικών
Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι παράγονται με διαφορετικές ποσότητες συστατικών. Σύμφωνα με το Candy Club, όλα συνοψίζονται στους μοναδικούς κανονισμούς παρασκευής τροφίμων των χωρών. Πιο απλά, η Αμερική και η Ευρώπη διαφέρουν όσον αφορά την ποσότητα κακάο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές, τα ξεχωριστά προφίλ γεύσης και πηγές των διαθέσιμων συστατικών και την αναλογία των πρώτων υλών όπως το γάλα, η ζάχαρη και οι κόκκοι κακάο. Για παράδειγμα, η αμερικάνικη σοκολάτα χρησιμοποιεί συνήθως κόκκους κακάο από τη Νότια Αμερική και η ευρωπαϊκή σοκολάτα περιέχει κόκκους κακάο από τη Δυτική Αφρική, εξηγεί το Gourmet Boutique.

Και πάρτε για παράδειγμα τη σοκολάτα γάλακτος, μια από τις πιο αγαπημένες ποικιλίες στη γη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, λοιπόν, η σοκολάτα γάλακτος πρέπει να περιέχει 25% ή περισσότερα στερεά κακάο, ενώ στις ΗΠΑ η σοκολάτα γάλακτος πρέπει να περιέχει 10% ή περισσότερο, σύμφωνα με το BBC. Όσον αφορά το ποια σοκολάτα έχει πραγματικά καλύτερη γεύση, λοιπόν… αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον καταναλωτή.

Διαβάστε επίσης:

Viral βίντεο με χελώνα να «τραμπουκίζει» γάτα

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε