Ο Μπακιρτζής ερμηνεύει συνθέσεις του Κωστογιώργη | Ζώγια

Ο Αργύρης Μπακιρτζής ερμηνεύει συνθέσεις του Γιώργου Κωστογιώργη πάνω σε στίχους ρομαντικών ποιητών του α’ μισού του 20ού αιώνα.

Μετά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Κύπρo και Κρήτη, οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» Αργύρης Μπακιρτζής και Κώστας Βόμβολος, πλαισιώνουν τον Γιώργο Κωστογιώργη στο πιάνο και τον Πάνο Βουλγαράκη στο κοντραμπάσο και έρχονται για 2 εμφανίσεις στη Ζώγια (και σε άλλες πόλεις!).

Αφορμή αυτής της συνάντησης, η παρουσίαση του πρώτου δίσκου του Κωστογιώργη με τίτλο «Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος» που περιέχει 14 μελοποιήσεις ποιημάτων των Λαπαθιώτη, Ουράνη, Άγρα, Χατζοπούλου και Εφταλιώτη.

Και τα 14 ποιήματα μελοποιήθηκαν σε διάστημα 10 ημερών τα Χριστούγεννα του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας και κυκλοφόρησαν σε άλμπουμ παραγωγής Τσαλαπετεινού και διανομής Music Corner έναν χρόνο αργότερα.

Θα ακουστούν και τραγούδια του νέου δίσκου του συνθέτη που θα κυκλοφορήσει σύντομα αλλά και κομμάτια ακυκλοφόρητα καθώς και κάποιες διασκευές!

Ο συνθέτης σε ένα κείμενό του υπογραμμίζει: «τα τραγούδια αντικατοπτρίζουν πεντακάθαρα έναν άνθρωπο σε αδιέξοδο και πνιγμένο από το αίσθημα του κενού και του ανικανοποίητου γράφτηκαν τα Χριστούγεννα του 2020, σε διάστημα δέκα ημερών όπου βασανίστηκα όσο ποτέ ξανά στη ζωή μου. Σε αυτόν τον δίσκο τραγουδάει o Αργύρης Μπακιρτζής και δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να είναι στην θέση του».

Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος ο συνθέτης, το άλμπουμ είναι συνδεδεμένο και επηρεασμένο από ακούσματα του που ξεκινάνε από τον Sindey Bechet και τον Bill Evans (Τα φύλλα, Φιλιά στα χιόνια) και φτάνουν μέχρι τον Bernard Herrman και τα χασάπικα του Μάρκου. Το πιάνο κυριαρχεί δίνοντας μια αίσθηση κινηματογραφικού ύφους ενώ ο σπουδαίος μουσικός Δημήτρης Πολυζωίδης (βιολί, βιόλα) καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος υπέδειξε τον Κώστα Βόμβολο για αντικαταστάτη του στις live εμφανίσεις μιας και ζει στην Αυστρία από όπου και ηχογράφησε στο home studio του.


Στη Zώγια θα παίξουν οι
Κωστογιώργης (πιάνο,φωνή)
Μπακιρτζής (φωνή)
Βουλγαράκης (κοντραμπάσο)
Βόμβολος (ακορντεόν)

► Info

To καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος
Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Νοεμβρίου
Εισιτήριο Εισόδου: 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 231 024 3459
Διεύθυνση: Αλ. Σβώλου 54
Ώρα Έναρξης: 21.00