{ Τελευταία νέα }

O Ν. Φιλίππου στην ΤV100 για την ερήμωση δυτικά, τις καταστροφικές διατάξεις, το εισόδημα που βυθίστηκε κατά 50%.

Ζητούμενο η ανάπτυξη, οι επενδύσεις & η άρση των καταστροφικών διατάξεων του Χωροταξικού.


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

O Ν. Φιλίππου στην ΤV100 για την ερήμωση δυτικά, τις καταστροφικές διατάξεις,  το εισόδημα που βυθίστηκε κατά 50%.Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει αναλογική βύθιση 50% σε σχέση με την Αττική αλλά και τη χώρα ολόκληρη...

Τα πραγματικά εισοδήματα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία ανέρχονται στα 13.000 ευρώ ανά κεφαλή. 
Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι το ΑΕΠ ανά κεφαλή της χώρας ανέρχεται περίπου στα 17.000 ευρώ, της  Περιφέρειας Αττικής αντίστοιχα, στα 22.000 ευρώ ενώ της Κεντρικής Μακεδονίας στα 13.000 ευρώ. Μάλιστα στις περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το ΑΕΠ είναι ακόμα χαμηλότερο και ανέρχεται στα περίπου 10.000 ευρώ ανά κεφαλή.
Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά η Θεσσαλονίκη είχε ΑΕΠ στο 114% πάνω από Αττική, δηλαδή σε αντιστοιχία με τα σημερινά δεδομένα, θα έπρεπε να ανερχόταν στις 25.000 ευρώ ανά κεφαλή και όχι στις 13.000 που ισχύει σήμερα.
Συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από 1η περιφέρεια  σε παραγωγικότητα έπεσε  στην 8η θέση. 
Η κατάσταση χρήζει άμεσης διόρθωσης και μπορεί αυτή να επιτευχθεί ακόμα και σήμερα.
Το Think tank Νέο Ρεύμα - Νέο Όραμα και οι 470 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών, αναδεικνύουν συστηματικά το πρόβλημα. Προτείνονται λύσεις πρακτικές γρήγορες και χωρίς κρατικό κόστος. 
- Να πάψει η ερήμωση της δυτικής Θεσσαλονίκης. 
- Να γίνουν επενδύσεις στα κενά κτίρια της περιοχής. 
- Να διορθωθεί το περιφερειακό χωροταξικό.
  Επίσημα το εισόδημα της Κ. Μακεδονίας βυθίστηκε στο 50%.  
Οι πρωταθλητές της ανάπτυξης και όλοι οι αρμόδιοι συστημικοί και μη, δεν θα έπρεπε να αναδεικνύουν το θέμα μόνοι τους, για τις ευθύνες και τις αναγκαίες διορθώσεις ανάπτυξης; 
 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ειπώθηκε για το μείζον αυτό θέμα από τον κ. Νίκο Φιλίππου,  όπως αναδείχθηκε στην εκπομπή της ΤV 100 '' Λόγια της Πόλης'' με τη  Μαρία Αναγνωστίδου.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ