Ο Νικόλαος Παπαιωάννου στο επικρατείας

Ο Νίκος Παπαϊωάννου στο επικρατείας της ΝΔ - Παραιτήθηκε από Πρύτανης ΑΠΘ

Τους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι οι Θεόδωρος Σκυλακάκης και Χρήστος Στυλιανίδης. Ανάμεσά  στους υποψήφιους και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Κατά την αποδοχή της υποψηφιότητάς του ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, παρότι δεν υπήρχε κάποιο νομικό κώλυμα.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Είναι έντονη η συναισθηματική φόρτιση σε μένα και την οικογένειά μου. Εμείς με τα έργα και το παράδειγμά μας θωρακίζουμε τους θεσμούς, την ώρα αυτή μαζί με τον απολογισμό των έργων μου ως πρύτανης και με τα εργαλεία που εσείς μας δώσατε και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανώτατη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ λίγο πριν τελειώσει η θητεία μου άσχετα αν δεν έχω κανέναν νομικό κώλυμα να προχωρήσω. Το να πάμε μπροστά είναι η μόνη λύση για την πατρίδα μας».


28 Απριλίου 2023

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως