Ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Νότης Μαυρουδής στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Νότης Μαυρουδής, γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, μας χαρίζει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι γεμάτο εμπνευσμένα τραγούδια, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τον τίτλο: «Στου χρόνου τις καταπακτές…».

Η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής, περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του Νότη Μαυρουδή από όλη τη διαδρομή του, αλλά και μεταγραφές για δύο κιθάρες από το διεθνές ρεπερτόριο.

«Μπαλάντες, και αναφορές σε μουσικές που καθόρισαν τη συλλογικότητά μας: λαϊκά και λόγια ιδιώματα, απρόσμενες διασκευές, μαζί με βαλς και tango, χασάπικα και ζεϊμπέκικα, ό,τι το παρελθόν και το παρόν προκαλούν αφορμές για να σκέφτομαι και να δημιουργώ, μαζί με τους συνεργάτες μου»… όπως λέει χαρακτηριστικά ο Νότης Μαυρουδής για την παράσταση.

Μαζί του, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και Μπάμπης Τσέρτος, καθώς και η Παιδική Χορωδία τής Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου, ερμηνεύουν τα τραγούδια, εκφράζοντας διαφορετικά στυλ, εποχές και ακούσματα τού συνθέτη, από την περίοδο του Νέου Κύματος έως τη σημερινή εποχή.
 
Παίζουν οι μουσικοί:
Νότης Μαυρουδής-Γιώργος Τοσικιάν – κιθάρα
Ηρακλής Βαβάτσικας – ακκορντεόν
Μάνος Αβαράκης – φλογέρες
Σταύρος Καβαλιεράτος – κοντραμπάσο

Ο Νότης Μαυρουδής, γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, μας χαρίζει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

“Αναζητώντας την επικοινωνία μέσα από τραγούδια που σημάδεψαν διαχρονικά την κοινή μας ευαισθησία… μέσα στις καταπακτές του χρόνου…”,όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο συνθέτης.

Η παράσταση περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του διάσημου και πολυαγαπημένου συνθέτη, καθώς επίσηςκαι διεθνή κομμάτια για δύο κιθάρες από τους δίσκους του Café de l’ art και όχι μόνο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ: ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΑΚΤΕΣ 
Στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη 35 ευρώ, Α’ ζώνη 25 ευρώ, Β’ ζώνη 20 ευρώ, Γ’ ζώνη 15 ευρώ και Δ’ ζώνη 10 ευρώ φοιτητικά / μαθητικά εισιτήρια.

* Στις παράλληλες εκδηλώσεις της παράστασης ο Νότης Μαυρουδής θα παρουσιάσει ένα master class με τίτλο “Η κιθάρα στην ελληνική μπαλάντα. Βίοι παράλληλοι…”, την Πέμπτη στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12.00. H είσοδος στο master class είναι δωρεάν με την επίδειξη εισιτηρίου της εκδήλωσης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως