Ο Πάπας Φραγκίσκος επικύρωσε την αλλαγή μια πρότασης στην πιο γνωστή προσευχή του Χριστιανισμού

Ο Πάπας Φραγκίσκος επικύρωσε την αλλαγή μια πρότασης στην πιο γνωστή προσευχή του Χριστιανισμού

Ο Πάπας Φραγκίσκος επικύρωσε την αλλαγή μιας πρότασης στην πιο γνωστή προσευχή του Χριστιανισμού, το «Lord’s Prayer», το γνωστό στην  Ελλάδα «Πάτερ Ημών», καθώς υποδηλώνει οτι ο Θεός μπορεί να μας οδηγεί στον πειρασμό, σύμφωνα με τον ίδιο.
 
Ο Ποντίφικας θεωρεί οτι το «Πάτερ Ημών», αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Θεός να μας οδηγήσει στον πειρασμό, με αποτέλεσμα να επιθυμεί την διόρθωσή του, ώστε να μην αλλοιώνεται το μήνυμα που προσφέρει.
 
Πιο συγκεκριμένα η διόρθωση, η οποία αποτελεί μέρος συζήτησης της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το 2017,  αφορά το σημείο που  όπως είναι η αγγλική του εκδοχή αναφέρει: «and lead us not into temptation», το οποίο στην ελληνική μετάφραση είναι το «καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν».
 
Πρόθεση του Πάπα Φραγκίσκου είναι λοιπόν η φράση αυτή να αντικατασταθεί με το «do not let us fall into temptation», δηλαδή με το «μην μας αφήνεις να πέσουμε στον πειρασμό», προκειμένου να γίνει απολύτως κατανοητό ότι ο Θεός δεν είναι αυτός που θα μας οδηγήσει στην αμαρτία, αλλά ο σατανάς.
 
«Εγώ είμαι αυτός που θα πέσω. Δεν είναι εκείνος που μπορεί να με σπρώξει στην αμαρτία, προκειμένου να δει πως έπεσα. Ένας Πατέρας δεν το κάνει αυτό. Ένας Πατέρας σε βοηθάει να σηκωθείς αμέσως. Ο Σατανάς σε οδηγεί στον πειρασμό. Αυτή είναι η δουλειά του», δήλωσε  ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
 
Ένας εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας στη Σκωτία δήλωσε στο Sky News ότι δεν είχε “σχέδια να αλλάξει τη διατύπωση του Πάτερ ημών”.
“Η μετάφραση των προσευχών των πιστών σε διάφορες γλώσσες είναι θέμα των οικείων γλωσσικών ομάδων”, ανέφερε.
“Το Βατικανό δεν μεταφράζει κεντρικά όλες τις προσευχές της εκκλησίας σε όλες τις γλώσσες του κόσμου” πρόσθεσε.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως