«Ο Παπουτσωμένος γάτος» | Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Μια παιδική παράσταση για όλα τα παιδιά από 3 ετών και πάνω, σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Αναστασούδη.

Η παιδική θεατρική παράσταση «Παπουτσωμένος Γάτος» του Σαρλ Περώ ανεβαίνει στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021.

Ο παπουτσωμένος γάτος είναι λαϊκό παραμύθι από τη συλλογή παραμυθιών του Σαρλ Περώ το 1967. Οι ρίζες του, ωστόσο, είναι παλιότερες και πιθανότατα να προέρχεται από την Ιταλία.

Το διδακτικό παραμύθι, έγραψε ο Σαρλ Περώ το 1812 και, από τότε ο πιο έξυπνος γάτος όλων των παραμυθιών αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους!

Η υπόθεση:

Το παραμύθι ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει στη διαθήκη του όλη την περιουσία του στον πρώτο και τον δεύτερο γιο, ενώ στον τρίτο αφήνει ένα τσουβάλι με ένα Γάτο!
Ο Γάτος δεν είναι ένας απλός χουζούρης Γάτος, αλλά ένας γάτος που μιλάει με ανθρώπινη λαλιά , είναι πανέξυπνος και φοράει μπότες!

Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει. Στην πορεία μάλιστα καταφέρνει να τον χρήσει Κόμη, να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα ακόμη και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

Τα ηθικό διδάγματα του έργου:

Το έργο είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα διδακτικό γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο.
Η επιπολαιότητα και το κόστος της, όπως και η ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Ένας άνθρωπος, που μπορεί να τον υποτιμούν, θα καταφέρει πολλά στην ζωή του, αν αξιοποιήσει την εξυπνάδα του και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις κακοτοπιές.

Συντελεστές:

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Αναστασία Αναστασούδη
Μουσική παράστασης: Κώστας Γεκουσίδης
Οργάνωση: Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ευπραξία Αναστασιάδου, Αθανασία Αποστολίδου, Γεωργία Γκαβανούδη, Στέφανος Τσάκατος, Μαρία Χατζηδημητρίου.

► Info

«Ο παπουτσωμένος γάτος»

Ημερομηνία: 04/12/2021

Εισιτήρια: γενική Είσοδος 8 €
Προπώληση viva.gr

Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως