Ο Σπύρος Πέγκας

Ο Σπ. Πέγκας για τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Θερμαϊκό

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα, σχετικά με τη δημιουργία πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Θερμαϊκό.

Η ανακοίνωση:

«Η δημιουργία πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Θερμαϊκό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.
Παρόλο που είναι γνωστό ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία παροχής ενέργειας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για αδειοδότηση του πλωτού σταθμού, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σφυρίζει αδιάφορα. Δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών, ανάλυσης του πλάνου αλλά και των προϋποθέσεων, βάσει των οποίων θα δημιουργηθεί πλωτός σταθμός LNG στον Θερμαϊκό.
Οι Θεσσαλονικείς οφείλουν να έχουν πλήρη ενημέρωση για το σχέδιο κατασκευής του, αλλά και να τους δοθεί τεκμηριωμένη διαβεβαίωση πως η δημιουργία πλωτού σταθμού LNG δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Ας μας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος: Έχει σκοπό να ασχοληθεί σοβαρά με τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της ή θα συνεχίσει να κάνει το μοναδικό πράγμα που ξέρει, να είναι απών από παντού;».


Θεσσαλονίκη 10 Ιουνίου 2023

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως