Σπύρος Νικολαΐδης

O Σπύρος Νικολαΐδης νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης

Ο ΣΥ.ΦΑ, η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα και μία από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, αναγγέλλει τα αποτελέσματα της πρόσφατης ψηφοφορίας του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή του Νέου Προεδρείου με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ,

Αντιπρόεδρος ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ,

Γεν. Γραμματέας ΝΑΟΥΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,

Ταμίας ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο νέος Πρόεδρος του ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κ. Σπύρος Νικολαΐδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα τη θέση του Προέδρου του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε να αναλάβω το τιμόνι του ιστορικού Συνεταιρισμού μας. Τόσο η καθολική στήριξή σας όσο και οι συγκινητικές ευχές σας, με οπλίζουν με αγάπη, δύναμη και πείσμα για επιτυχία.

Γαλουχήθηκα στα δύσκολα και από νωρίς βίωσα τις ευθύνες της επιλογής μου, να ασχοληθώ με τα θέματα του Συνεταιρισμού. Ως Γενικός Γραμματέας του Συνεταιρισμού συν-διαχειρίστηκα τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που προκάλεσαν η κρίση, τα μνημόνια και η πανδημία COVID-19. Κατάλαβα ότι όποιες κι αν είναι οι αναποδιές και οι προκλήσεις, χρειάζεται δύναμη, επιμονή και θέληση για να τις ξεπεράσεις και να αναπτυχθείς περαιτέρω.

Σήμερα αναλαμβάνω την Προεδρία εν μέσω πόλεμου στην Ουκρανία που επηρεάζει σημαντικά την εφοδιαστική αλυσίδα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Η σημαντική κληρονομία που αφήνει ο ηγέτης και οραματιστής π.Πρόεδρός μας κ. Λάζαρος Φαρσάκης αποτελεί την βάση για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Δεσμεύομαι πως θα εργαστώ με όλο μου το είναι για να εξασφαλίσω στον Συνεταιρισμό και τα μέλη μας το αναπτυξιακό μέλλον που μας αξίζει.


Σας ενδιαφέρει: Οι ειδικοί σας απαντούν – συμβουλές και λύσεις


 

Ο Συνεταιρισμός μας βρίσκεται σε τροχιά ανόδου που προκύπτει από τις εκ βάθρων οργανωτικές αλλαγές που εκτελέσαμε. Συνεχώς επενδύουμε στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, προχωρώντας σε εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις τμημάτων, είτε καταργώντας είτε δημιουργώντας νέες Διευθύνσεις.
Στόχος μου είναι η ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΣΗ του Συνεταιρισμού μας και μια νέα διακυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια αφοσιωμένη, ισχυρή και προσηλωμένη στο στόχο της ηγεσία.

Το προσεχές διάστημα οι αλλαγές στον Συνεταιρισμό θα είναι μία σχεδόν συνεχής διαδικασία. Έχουμε θέσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών και δράσεων στα πλαίσια του επιχειρησιακού πλάνου «SYFA New Era».»

Λίγα λόγια για τον ΣΥ.ΦΑ.

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης είναι:
Η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, μία από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ετήσιο κύκλο εργασιών 220 εκατομμύρια ευρώ. Εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε 8 νομούς, διανέμοντας 16.000 κωδικούς φαρμάκων και παραφαρμάκων και κατέχοντας μερίδιο αγοράς 74% σε τοπικό επίπεδο και 7% σε εθνικό.
Ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα, που απασχολεί μόνιμα 250 υπαλλήλους, δημιουργώντας τα τελευταία 2 χρόνια περισσότερες από 30 νέες θέσεις εργασίας, με έμφαση στην απασχόληση των νέων.
Πρότυπο συνεταιριστικής μονάδας, μία πολυμετοχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν 1.000 φαρμακοποιοί με μία μετοχή ο καθένας, που κλείνει φέτος 90 χρόνια κερδοφόρας λειτουργίας, με προσανατολισμό στη στήριξη όλων των μελών, στη σύναψη συμφωνιών στρατηγικής ανάπτυξης και στην προσφορά καινοτόμων προϊόντων.
Η πιο σύγχρονη φαρμακαποθήκη στην Ευρώπη σε τεχνολογία αιχμής, εφάμιλλη αυτών της Δυτικής Ευρώπης, με λειτουργία των πιο σύγχρονων ρομποτ αυτόματης εκτέλεσης 12.000 παραγγελιών την ημέρα, πληθώρα πιστοποιήσεων ποιότητας (ISO 9001) και το νούμερο ένα σύστημα B2B online ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας από φαρμακεία.
Έμπιστος συνεργάτης της Ελληνικής Κυβέρνηση, καθώς αποτελέσαμε hub διαχείρισης των εμβολίων Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα.
Eταίρος με έντονη κοινωνική προσφορά, με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και δωρεών σε πληθώρα κοινωφελών δομών (γηροκομία, ορφανοτροφεία, παιδιά με καρκίνο), καθώς και σε έκτακτες ανάγκες (Μάτι, Κεφαλονιά, Ουκρανία).
Επιχείρηση με προσανατολισμό στην πράσινη ανάπτυξη, που παράγει μόνη της την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί και πρωτοπορεί σε δράσει προστασίας του περιβάλλοντος όπως η αποκομιδής ληγμένων φαρμάκων στα φαρμακεία. Στόχος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης είναι να βελτιώσει την κοινωνική θέση και την ποιότητα ζωής των φαρμακοποιών και να εξυψώσει το φαρμακευτικό λειτούργημα

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως