Ο Στέλιος Αγγελούδης

Ο Στ. Αγγελούδης παρουσιάζει τα σχέδια ανάπλασης της Εγνατίας - πλατείας Δημοκρατίας

Ο Στέλιος Αγγελούδης και η Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει το σχέδιο του κινήματος για την ανάπλαση της Εγνατίας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδαρίου).

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες χωρικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ομάδας με στόχο τη ριζική αναμόρφωση του αστικού τοπίου.
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το πλάνο για την ανάπλαση της πλατείας Δημοκρατίας με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ο πιο εμβληματικός οδικός άξονας που διατρέχει την 1η Δημοτική Κοινότητα, η Εγνατία, πάνω στην οποία συναντούμε διεθνείς πύλες εισόδου (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός), πέντε σταθμούς Μετρό, σπουδαίες πλατείες της πόλης (Δημοκρατίας, Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας, Καμάρα, Συντριβάνι), τεκμήρια της πολύχρονης ιστορίας της πόλης (ρωμαϊκά μνημεία, βυζαντινοί ναοί, οθωμανικά τεμένη), και τα δύο Πανεπιστήμια μας, βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης παρακμής. Κυριαρχούν η οικονομική υποβάθμιση, η εγκληματικότητα, η βρωμιά, ο συνωστισμός, ο δημόσιος χώρος σε εγκατάλειψη.

Σε αυτές τις προκλήσεις η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» απαντά με ένα πλήρες πρόγραμμα εμβληματικών και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, για την περιβαλλοντική, λειτουργική και οικονομική αναζωογόνηση της Εγνατίας, για τον ανασχεδιασμό των δημόσιων χώρων, την αποκατάσταση των διατηρητέων μνημείων και την στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλο τον άξονα.

Σημείο συνάντησης, μπροστά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως