Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θέρμης δεν θα επιτρέψει τη διαδικασία της απευθείας μετάδοσης μέσω κάμερας

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θέρμης δεν θα επιτρέψει τη διαδικασία της απευθείας μετάδοσης μέσω κάμερας

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θέρμης με επιστολή του, ενημερώνει για την ομόφωνη απόφασή του, να μην επιτρέψει τη διαδικασία της απευθείας μετάδοσης του μαθηματος μέσω κάμερας, υποστηρίζοντας ότι η πρακτική αυτή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα  μαθητών και εκπαιδευτικών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας.
”Η δημιουργικότητα, η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη συνύπαρξη και το μοίρασμα, από την εγγυτητα και όχι μέσα από την οθόνη”, αναφέρει ο Σύλλογος μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του.
 
Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θέρμης
 
Θέρμη, 11/5/2020
Απόφαση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Θέρμης.
 
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Στις 8 Μαΐου, το υπουργείο Παιδείας ψήφισε στη Βουλή τροπολογία σχετικά με τη νομοθέτηση της βιντεοσκόπησης και ζωντανής αναμετάδοσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Σαν να μην έφτανε η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση που επαναφέρει παλιές αδοκιμες πρακτικές, όπως η τράπεζα θεμάτων, η αύξηση των μαθητών ανά τάξη, η αύξηση των εξεταζομένων μαθημάτων, η αναγραφή της διαγωγής στον τίτλο σπουδών.
Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα  μαθητών και εκπαιδευτικών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Οι άιθουσες δε θα μετατραπούν σε reality shows με τα παιδιά μας να εκτίθενται στη θέαση και πιθανή μαγνητοσκόπηση. Αυτό μπορεί να έχει ολέθριες προεκτάσεις στον ψυχισμό τους. Είναι παραβίαση της προσωπικής ζωής και έκφρασης αλλά και διαστρέβλωση της πολυπόθητης “κανονικότητας”. Η τάξη είναι ένα ασφαλές περιβάλλον αλληλεπίδρασης και έκφρασης όπου το κάθε παιδί μπορεί να εξωτερικεύει σκέψεις, συναισθήματα και ιδέες , να κάνει λάθη και να μαθαίνει από αυτά, να δοκιμάζει τις δυνάμεις και τα όριά του, να αμφισβητεί, να αποδέχεται το διαφορετικό, να προετοιμαστεί για την κοινωνικοποίηση. Η δημιουργικότητα, η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη συνύπαρξη και το μοίρασμα, από την εγγυτητα και όχι μέσα από την οθόνη.
 
Το παρόν εγκρίθηκε ομόφωνα  από όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας.
 
Παναγιώτης Καφετζής
Σταυρούλα Ευθυμιάδου
Αναστασία Μεγαλοκονόμου
Φρόσω Μέρκου
Αναστασία Καψάλη
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως