Ο Τιτανικός όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί: Βίντεο με το ναυάγιο

Λεπτομέρειες από το ναυάγιο του Τιτανικού, αποκαλύπτει η πρώτη ψηφιακή σάρωση ολόκληρου του διάσημου ναυαγίου, που δημιουργήθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία χαρτογράφησης.

Οι λάτρεις της ιστορίας του Τιτανικού μπορούν να κάνουν μια τρισδιάστατη «περιήγηση» στο πλοίο που βυθίστηκε το 1912, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, μέσω ενός βίντεο που αναπτύχθηκε από περισσότερες των 700.000 εικόνων, οι οποίες έχουν ληφθεί από κάθε γωνία του ναυαγίου.

 

Η τρισδιάστατη απεικόνιση δείχνει το πλοίο σαν να βρίσκεται στη στεριά, δίνοντας, έτσι, στους ανθρώπους μια μοναδική οπτική πρόσβαση σε λεπτομέρειες, όπως η αίθουσα ασυρμάτου και ο σειριακός αριθμός στην προπέλα.

Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη «αμερόληπτη ματιά» στο ναυάγιο του Τιτανικού, στο σύνολό του, και βασίζεται σε καθαρά δεδομένα.

Η σάρωση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων Magellan Ltd και την Atlantic Productions, η οποία γυρίζει και ένα ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο έργο.

Υποβρύχια ρομπότ που ελέγχονταν από εξειδικευμένες ομάδες, πέρασαν 200 «σκληρές» ώρες για να χαρτογραφήσουν το μήκος και το πλάτος του ναυαγίου, το οποίο βρίσκεται σε δύο τμήματα στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών του Καναδά.

 18 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως