{ Εκδηλώσεις }

Ο Χαρίδημος Τσούκας στη σειρά συζητήσεων «Ηγούμαστε Δημιουργικά»

Τη σειρά διοργανώνει το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School

 

Κατηγορίες: Διαλέξεις - Συζητήσεις - ομιλίες

Ο Χαρίδημος Τσούκας στη σειρά συζητήσεων «Ηγούμαστε Δημιουργικά»

Χώρος: The American College of Greece
Διεύθυνση: Ξενίας 6-8 , 11528
Αθήνα
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω The American College of Greece
Ποιοι: Χαρίδημος Τσούκας
Ώρα έναρξης: 18:00
Aπευθύνεται σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Ο Δρ. Χαρίδημος Τσούκας είναι Καθηγητής στην Έδρα Columbia Ship Management, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διακεκριμένος Ερευνητής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Warrick.

«Μπορεί ο φρόνιμος να είναι και δημιουργικός»; Σε αυτό το ερώτημα θα επιχειρήσει να απαντήσει ο Δρ. Χαρίδημος Τσούκας, στην ομιλία που πραγματοποιεί το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership), σε συνεργασία με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece.
 
Ο Δρ. Χαρίδημος Τσούκας είναι Καθηγητής στην Έδρα Columbia Ship Management, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διακεκριμένος Ερευνητής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Warrick.
 
Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, ο «φρόνιμος» δεν δίνει τόσο μεγάλη σημασία στη δημιουργικότητα, όσο ο αποκλειστικά προσανατολισμένος στη δημιουργικότητα άνθρωπος. Στην ομιλία του ο Δρ. Χαρίδημος Τσούκας θα ισχυριστεί ότι η μονομανής δημιουργικότητα δεν είναι ο αποκλειστικός στόχος του «φρόνιμου» ηγέτη. Η κύρια μέριμνά του είναι η ορθοπραξία: να πράττει ορθά, σε συγκεκριμένες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Για να το κάνει αυτό, είναι απαραίτητο να είναι δημιουργικός, δεδομένου ότι η «φρόνηση» είναι η τέχνη της διαρκούς προσαρμογής αξιών, κανόνων και αρετών σε συγκεκριμένες κάθε φορά συνθήκες. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να είσαι «φρόνιμος» αν δεν είσαι δημιουργικός. Αλλά αν είσαι μονομανώς δημιουργικός, δεν είσαι απαραίτητα «φρόνιμος». Η μονομανής δημιουργικότητα είναι χρήσιμη σε μερικά στάδια ανάπτυξης ή φάσεις μιας επιχείρησης αλλά, μακροχρόνια, θα πρέπει να υπάγεται στη «φρόνηση». Μια επιχείρηση για να ευδοκιμήσει, πρέπει να κερδίζει την κοινωνική νομιμοποίηση, το οποίο συμβαίνει στο μέτρο που η επιχείρηση ενεργεί δημιουργικά για το κοινό καλό. Ο Δρ. Χαρίδημος Τσούκας θα αναφερθεί σε παραδείγματα από τον χώρο των επιχειρήσεων.    
 
H oμιλία είναι η τρίτη από τον κύκλο ομιλιών «Ηγούμαστε Δημιουργικά» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 18:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Alba Graduate Business School, The American College of Greece (Ξενίας 6-8, Αθήνα). Η ομιλία θα είναι διαδραστική, αφού σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν, να αναρωτηθούν, να συζητήσουν και να εξελιχθούν μέσω αυτής, και απευθύνεται σε ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. 
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χαράλαμπος Μαινεμελής, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Alba Graduate Business School και Διευθυντής του ΣΕΒ Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομιλία, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ
 
Σχετικά με το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία
To Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership) ιδρύθηκε με δωρεά του ΣΕΒ, τον Ιούλιο του 2018 στο Alba Graduate Business School. Η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τη συμβολή του ΣΕΒ και του Alba στην επιχειρηματική κοινότητα, αναπτύσσοντας ηγέτες με όραμα και τις ικανότητες να διευθύνουν σύγχρονες, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Σκοπός του Κέντρου είναι να προωθήσει την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στο πρώτο μισό του 21ου αιώνα. Μέσα από έρευνα υψηλών προδιαγραφών και την ελκυστική επικοινωνία της νέας γνώσης, το Κέντρο Αριστείας φιλοδοξεί να διαδώσει τις αξίες και τις πρακτικές της δημιουργικής ηγεσίας στην Ελλάδα. 
 
Σχετικά με το Alba Graduate Business School
Tο Alba Graduate Business School, The American College of Greece αποτελεί το Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Από την ίδρυσή του το 1992, και στη διάρκεια της λειτουργίας του, διατηρεί την παράδοσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία και την επαφή του με τις επιχειρήσεις. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθεί ενεργά την επιστημονική έρευνα, τη δημιουργία και τη διάχυση νέας γνώσης. Το Alba προσφέρει 14 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και φέρει την επίσημη αναγνώριση του New England Commission of Higher Education (NECHE). Όλα τα ΜΒΑ προγράμματα είναι πιστοποιημένα από το The Association of MBAs, ενώ το MSc in Finance και το MSc in SHRM από το EFMD Programme Accreditation System.
 
Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 144 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ