{ Τελευταία νέα }

Ο χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης - Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης προς επικύρωση από την Τουρκική Βουλή


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Ο χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης - Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης προς επικύρωση από την Τουρκική ΒουλήΗ συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης προς επικύρωση από την Τουρκική Βουλή

Στο τουρκικό κοινοβούλιο κατατέθηκε σήμερα η τελική συμφωνία με τη Λιβύη καθώς και ο χάρτης στον οποίο απεικονίζεται με ακρίβεια το θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των ΑΟΖ της Τουρκίας και της Λιβύης, το οποίο έχει οριοθετηθεί νότια της Κρήτης. Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης θα επικυρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Η Τουρκική κυβέρνηση σκοπεύει όπως όλα δείχνουν, να πραγματοποιήσει τις προειδοποιήσεις που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από τον ίδιο τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας.
Οι προειδοποιήσεις αυτές αφορούν τη διεξαγωγή ερευνών για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται στα σύνορα των ΑΟΖ Λιβύης - Τουρκίας. Αυτές οι έρευνες - γεωτρήσεις θα διεξαχθούν με την αποστολή γεωτρύπανων και ερευνητικών σκαφών, όπως ακριβώς συνέβη και εντός της ΑΟΖ της Κύπρου το αμέσως προηγούμενο διάστημα.
 
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει στα χέρια του το Μνημόνιο Λιβύης- Τουρκίας το οποίο  αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ