ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

* Γράφει ο Κωνσταντίνος Γκίνος

«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες»

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».  

Η δράση έχει ως στόχο την προώθηση της αυτοαπασχόλησης 2.900 νέων ανέργων ηλικίας 18-24 ετών, στηρίζοντας τη διαδικασία δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες, καθώς το 60% των δικαιούχων θα απαρτίζεται από αυτές. Τέλος, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, με το διάστημα αυτό να ισχύει από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης στη ΔΟΥ.

Το ποσό της ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις (3) δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση: 4.000€, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση: 5.400€, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση: 5.400€, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης και οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr/mis, έως την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 43.400.000€ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014-2020».

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Γκίνος

*Junior ConsultantManagement Consulting Department, ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α.Ε.

Για ερωτήσεις, ιδιαίτερες περιπτώσεις και εξειδικευμένες συμβουλές, Λογιστικές, Φοροτεχνικές Μισθοδοτικές, Επενδυτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οικονομικό συνεργάτη του cityportal.gr την ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕ, Αθήνα: 210 33 11 330  και Θεσσαλονίκη: 2310 514 669

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως