λεωφορειο ΟΑΣΘ

ΟΑΣΘ: Νόμιμα τα επιδόματα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τροπολογία

Τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναμένεται να βάλει τέλος στο ζήτημα στο θέμα της καταβολής των επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης στους εργαζομένους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα αποτελούσε το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις ανάμεσα στην Διοίκηση με το Συνδικάτο Εργαζομένων το οποίο προέβαινε σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις για την διευθέτησή του.

Η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε ως προσθήκη σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία Οδηγίας (ΕΕ) 2020/262 του Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου 2019 για τη θέσπιση του γενικού καθεστώτος των ειδικών φόρων κατανάλωσης (αναδιατύπωση), άσκηση της τελωνειακής αντιπροσώπευσης και ρύθμιση επαγγέλματος τελωνειακού αντιπροσώπου και λοιπές τελωνειακές και φορολογικές ρυθμίσεις» ορίζει σαφώς ότι τα ποσά που έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους από τις 25/7/2017 και αντιστοιχούν στα δύο αυτά επιδόματα «δεν αναζητούνται». Ταυτόχρονα, κρίνει νόμιμη τη συνέχιση της καταβολής τους «κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης πρόβλεψης», μέχρι την έκδοση των κοινών αποφάσεων των άρθρων 16 και 18 του νόμου 4354/2015.

Σύμφωνα με την τροπολογία: «Τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τις 25.7.2017 στους εργαζομένους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και αντιστοιχούν στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης δεν αναζητούνται. Η συνέχιση καταβολής των ποσών, που αντιστοιχούν στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και θέσεων ευθύνης, προς τους εργαζομένους μέχρι έκδοση των κοινών αποψάσεων των άρθρων 16 και 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), είναι νόμιμη, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης πρόβλεψης».

Διαβάστε επίσης:

Σκαρφάλωνε σε σωλήνες φυσικού αερίου και διέρρηξε 20 σπίτια σε Περαία, Ν. Επιβάτες και Αγία Τριάδα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως