Ένα ποτήρι γεμίζει με νερό απο τη βρύση

«ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση του νερού από το ΔΣ Θεσσαλονίκης

«ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση του νερού είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με ψήφισμα το οποίο ενέκρινε χθες το βράδυ, Δευτέρα, στην εξελισσόμενη συνεδρίασή του.

Με το ψήφισμα το Σώμα ζητάει την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την τιμολόγηση του νερού με αποκλειστικά οικονομικά κριτήρια, καθώς και την ακύρωση του διαγωνισμού για τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) του λεκανοπεδίου Αττικής που εμπλέκει ιδιωτικά συμφέροντα στην προσβασιμότητα, στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.

«Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας απέναντι σε οποιαδήποτε παρόμοια εξέλιξη, καθώς καμία ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί, είτε απευθείας είτε μέσω συμπράξεων, να διαχειρίζεται τους υδάτινους πόρους που αποτελούν φυσικό κοινό αγαθό, απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού έχει αποτύχει παγκοσμίως και γι’ αυτό σε όλες σχεδόν τις πόλεις όπου εφαρμόστηκε, το νερό επανήλθε σε δημόσιο έλεγχο μετά από κάποια χρόνια (ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο το Παρίσι και το Βερολίνο). Οι εμπειρίες από την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα η ενέργεια, αρκούν για να αποτραπεί κάθε σκέψη για άλλες ιδιωτικοποιήσεις αγαθών που είναι απαραίτητα για τη ζωή», υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Το δημοτικό συμβούλιο σημειώνει ότι το νερό είναι το πιο ζωτικό συλλογικό κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Πρώτη πανελλαδικά η Θεσσαλονίκη στο ομαδικό μαθητικό σκάκι

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως