Οδηγίες για την προστασία σας από τον ΗΛΙΟ | performative δράση

Performative δράση της Ευγενίας Γραμμένου

Ήταν 10 Φεβρουαρίου 1921. Στην εφημερίδα Μακεδονία σχεδόν απαρατήρητη η αγγελία :

Εις τραγικός θάνατος. Η αδερφή του εξαφανισθέντος υπασπιστού του πρίγκηπος Γεωργίου πλοιάρχου Λεμπέση, θλιβείσα επί τω αγγέλματι μετέβει εις τον ναόν του αγίου Σωτήρως, όπου εκδυθείσα ερράντισε το σώμα της με οινόπνευμα, ανάψασα κατόπιν πυρείον. Καιομένη δεν ηδυνήθει να ανθέξει εις το μαρτύριον και ήρχισε καλούσα εις βοήθειαν. Διαβάται διερχόμενοι έσπευσαν και κατέσβεσαν τας καιομένας σάρκας, πλην η αυτόχειρ απέθανεν εν μέσω φρικτών αλγηδόνων.

Στoν Πολυχώρο Ισλαχανέ παρουσιάζεται στις 15 Ιουνίου η performative δράση της Ευγενίας Γραμμένου. Με αφορμή την αυτοχειρία αυτής της γυναίκας, ερευνά την αυτοπυρπόληση και την σχέση της με την ιστορία. Η δράση ως τοπίο του άλεκτου, της τραγικής ανθρώπινης διαδρομής πάνω στο χρόνο. Η σιωπηλή πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης, η σύνθλιψη των ταπεινών ιστοριών των μοναχικών ανθρώπων μέσα στη δίνη των ιστορικών γεγονότων.
Όσα δεν λέγονται και δεν θα ειπωθούν ποτέ, τα άφατα αυτού του κόσμου, έχουν την δυναμική μιας βόμβας.

Ως μνήμη και εις μνήμην ενός αγνώστου πλάσματος που δόθηκε στη φωτιά και μας υπενθύμισε πως η φωτιά είναι πάθος που σκοπό έχει να καταβάλει, να κατακαίει κάθε στιγμή της ζωής μας.

Performative δράση της Ευγενίας Γραμμένου

Συνεργασία Γεωργία Διάκου
Κείμενο Γεωργία Διάκου, Ευγενία Γραμμένου

Performers
Άνα Δάνα
Ναντίνα Κατσανούλα
Μιχαήλ Πίνος

Τραγούδι
Θοδωρής Cortes “μάτια/ ενοίκιο”

15 Iουνίου 20:00
Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ

Site:
https://eugeniagrammenou.com

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως