Οδηγός αστικού σε μετανάστη: «Σήκω πάνω εδώ κάνω κουμάντο εγώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με ένταση μεταξύ οδηγού αστικού λεωφορείου και μετανάστη. Ο οδηγός φαίνεται να δίνει εντολή στον μετανάστη που κάθεται στη θέση του να σηκωθεί και να τον υποχρεώνει να κάτσει όρθιος για να δώσει τη θέση του σε μια άλλη επιβάτη. Χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει «σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Καταγγελίες που κάνουν λόγω για ρατσιστική επίθεση, αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν όταν μία επιβάτης του λεωφορείου απαίτησε από τον μετανάστη να της παραχωρήσει την θέση του. Όταν εκείνος αρνήθηκε η επιβάτης ζήτησε την παρέμβαση του οδηγού.
Ο οδηγός, όπως φαίνεται και στο βίντεο, σταμάτησε το λεωφορείο και άρχισε να φωνάζει στον μετανάστη.

Μάλιστα όταν τελικά ο άνδρας σηκώνεται και η άλλη επιβάτης πάει να κάτσει στη θέση του ακούγεται να λέει με αποτροπιασμό: «Σιχαίνομαι να κάτσω».

Σύμφωνα με μια δεύτερη εκδοχή ωστόσο για το περιστατικό, ο άνδρας επικαλούμενος την πανδημία covid  είχε πιάσει και τα δύο καθίσματα της διπλής θέσης.

H επιβάτης απαίτησε να κάτσει στην κενή θέση που υπήρχε και υποστήριξε ότι δεν ήταν λογικό να παραμένει κενή, από τη στιγμή που το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο.

Στη συνέχεια ζήτησε από τον οδηγό του λεωφορείου να παρέμβει, ενώ την κενή θέση, είχε προλάβει να πάρει ένας άλλος επιβάτης, ο οποίος την ώρα του διαπληκτισμού, έκατσε στο κάθισμα. Ο οδηγός μετά από τη σύσταση της γυναίκας, σταμάτησε το λεωφορείο και έφτασε στο πίσω μέρος του λεωφορείου όπου ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ:

«Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες».