Ογκολογικό Θεσσαλονίκης: Καρατάσιου ή Λητή – Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Κανείς δεν φαίνεται να προκαταβάλλει τελικά το πού θα κατασκευασθεί το νέο ογκολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την 85η ΔΕΘ.

Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη δυτική Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για την ακριβή τοποθεσία. Λίγο μετά γνωστοποιήθηκε από πληροφορίες ότι πρόκειται για τη Λητή του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ωστόσο, υπάρχει και η πρόταση που αφορά το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στον δήμο Παύλου Μελά. Όσο κι αν ο δήμος δεν επικοινώνησε τις προθέσεις του τα τελευταία χρόνια, δεν παύει να υπάρχει ενδιαφέρον για την εν λόγω μονάδα υγείας. Ανάλογη πρόταση άλλωστε είχε γίνει και για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο που τώρα κατασκευάζεται στο Φίλυρο.

Μιλώντας στο Cityportal για το θέμα ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή είχα προτείνει το Καρατάσιου και για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Είχαμε στείλει και επιστολή στον τότε Υπ. Υγείας Π. Πολάκη.

Ο χώρος δίπλα στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης θα ήταν ιδανικός προκειμένου να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πάρκο υγείας. Με την έγκριση του ΓΠΣ της Πολίχνης είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι και με χρήσεις γης που αφορούν την υγεία.Μπορούμε να εξετάσουμε το Καρατάσιου για το ογκολογικό νοσοκομείο».

 

 

 

 

Την πρόταση για αξιοποίηση του Καρατάσιου έχει στηρίξει στο παρελθόν αλλά και τώρα ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Ερωτηθείς για το θέμα μας απάντησε τα εξής στο Cityportal:

«Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα δέχεται πρακτικά ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Τη βέλτιστη χωροθέτησή του εξυπηρετεί ιδανικά η έκταση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου στον Δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση και με αστική συγκοινωνία, απ’ όπου κι αν έρχεται κάποιος, διαθέτει δίκτυα και άλλες αναγκαίες αστικές υποδομές και έχει πολύ χώρο για στάθμευση αυτοκινήτων εργαζομένων και επισκεπτών του νοσοκομείου».

Ο χώρος του Καρατάσιου εξετάζεται και από άλλους παράγοντες που προτείνουν ή συναποφασίζουν για τη βέλτιστη τοποθεσία του ογκολογικού νοσοκομείου.

 

 

 

Να σημειωθεί επιπλέον ότι το ογκολογικό νοσοκομείο ήταν ένα από τα θέματα στην ατζέντα συζήτησης που είχε και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως