{ Life }

Οι 4 Ελληνικές ταινίες που παίζουν Δευτέρα στη τηλεόραση


Κατηγορίες: Ταινίες σήμερα στην τηλεόραση

Οι 4 Ελληνικές ταινίες που παίζουν Δευτέρα στη τηλεόραση
Δωρεάν4 Ελληνικές ταινίες σήμερα: ξεχωρίζουμε την κωμωδία Κρίμα το Μπόι σου (1970) με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μάρω Κοντού, Ανδρέα Μπάρκουλη και στο τραγούδι τη Μαρινέλλα

Για σήμερα Δευτέρα τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν προγραμματίσει να δείξουν τέσσερις Ελληνικές ταινίες (3 ταινίες και 1 ντοκιμαντέρ). Η ταινία που ξεχωρίζουμε είναι η κλασική Ελληνική κωμωδία Κρίμα το Μπόι σου (1970) με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μάρω Κοντού, Ανδρέα Μπάρκουλη, Άρτεμη Τσάρμη, Άγγελο Μαυρόπουλο. Στα συν της ταινίας η εμφάνιση της Μαρινέλλας που ερμηνεύει για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι* σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Σέβης Τηλιακού. Το συγκεκριμένο κομμάτι στη συνέχεια έγινε μεγάλη επιτυχία

Δείτε εδώ και τις 12 ταινίες που παίζουν Δευτέρα στην τηλεόραση | Monday movies

Σχόλια, Πρωταγωνιστές, Υπόθεση.

15:45  Ο Σταμάτης κι ο Γρηγόρης (1962) Open Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπακώστας  Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Σταυρίδης, Μάριον Σίβα, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης Υπόθεση: Δύο δικηγόροι διεκδικούν, ο καθένας για τον εαυτό του, την όμορφη γραμματέα που προσέλαβαν στο γραφείο τους. Ο ένας είναι πάντα καλοπροαίρετος και αργός, ο δεύτερος βρίσκεται πάντα σε διαρκή εγρήγορση και άγχος. Οι προσπάθειές τους θα αποδειχθούν ωστόσο μάταιες, αφού η κοπέλα είναι παντρεμένη. 
 
21:00  Κρίμα το Μπόι σου (1970) Ant1 Κωμωδία 
Κλασική ελληνική κωμωδία της δεκαετίας του 70. Στα συν της ταινίας η εμφάνιση της Μαρινέλλας που ερμηνεύει για πρώτη φορά το ομώνυμο τραγούδι* σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Σέβης Τηλιακού. Το συγκεκριμένο κομμάτι στη συνέχεια έγινε μεγάλη επιτυχία  (Στίχοι:Κρίμα τα νιάτα κι η τσαχπινιά / κρίμα το μπόι σου καλέ / άντρας δυο μέτρα, σαν το κουκλί / να ζητιανεύεις το φιλί / Μια γυναίκα σε φέρνει βόλτα / και σ έχει κάνει να κλαις / Κάνε πέρα, γυναίκες θα βρεις / να σ αγαπήσουν πολλές / Μια γυναίκα σε φέρνει βόλτα / και δε σου ρίχνει ματιά / και γελάνε μαζί σου όλοι / οι άντρες στη γειτονιά / Κράτα μια στάλα εγωισμό / Μυαλό δε σου μεινε καλέ / Κι αν δε σε θέλει, κάνε στροφή /κι ο κόσμος πια δε θα χαθεί.)  Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άρτεμις Τσάρμη, Άγγελος Μαυρόπουλος Υπόθεση: Ο Μάριος Δεληπέτρου (Λάμπρος Κωνσταντάρας) βγαίνει από τη φυλακή, μετά από επταετή κάθειρξη για κατάχρηση – είχε οικειοποιηθεί κάποια χρήματα για να βοηθήσει τον φίλο του Δημήτρη –, κι ένας άγνωστος σωφέρ τον παραλαμβάνει και τον οδηγεί σε μια βίλα, όπου η όμορφη χήρα του φίλου του Δημήτρη, η Δανάη Ροδανά (Μάρω Κοντού), τον πληροφορεί ότι ο άντρας της έκανε μεγάλη περιουσία στο Κονγκό και, πεθαίνοντας, τον όρισε κληρονόμο του. Ο Μάριος ερωτεύεται τη Δανάη και, σε μια εκδρομή τους στην Ύδρα, αντικρίζει τον φίλο του να πουλάει παγωτά. Πληροφορείται ότι η ιστορία του Κονγκό είναι παραμύθι. 
 
22:00  Πίσω Μου Σ Έχω Σατανά (1971) ΕΡΤ1 Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Άννα Μαντζουράνη, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Μοσχίδης, Μίτση ΚωνσταντάραΣενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης (από το ομώνυμο θεατρικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη) Υπόθεση: Ο Παύλος, γεροντοπαλήκαρο και γλεντζές, που διευθύνει μια ασφαλιστική εταιρία. Ο υπάλληλός του, ο Μανωλιός Πετιχάκης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την αδελφή του Εύα για τη θέση της γραμματέως, την οποία και τελικά προσλαμβάνει. Ο φίλος του Παύλου, ο Τάσος, τον παροτρύνει να απαντήσει σε μια αισθηματική αγγελία, πράγμα το οποίο κάνει. Τελικά κλείνει ραντεβού στον ιππόδρομο με την κοπέλα που υπογράφει "Ρόδον του Ισπαχάν". Το ραντεβού όμως εξελίσσεται σε καυγά. Η Εύα, που παρουσιάζεται ως μνηστή του υπαλλήλου του, είναι η κοπέλα με την οποία ο Παύλος διαπληκτίστηκε πρόσφατα στον ιππόδρομο. Προσποιείται ότι δεν έχουν ξανασυναντηθεί και η Εύα συμφωνεί να παίξει αυτό το παιχνίδι. 
 
01:00 Ταξιδεύοντας με τον Μίκη (2017) ΕΡΤ2 Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Αστέρης Κούτουλας Υπόθεση: Από το γεμάτο εναλλαγή ιστορικό και ακατέργαστο οπτικό υλικό των περίπου 600 ωρών που γύρισε σε διάστημα 30 ετών, ο Αστέρης Κούτουλας συμπυκνώνει μέσα σε μιάμιση ώρα στιγμές που παρουσιάζουν την αυθεντική εικόνα του «πνευματικού αναρχικού» Μίκη Θεοδωράκη. Ο δημιουργός παντρεύει στην ταινία του πολλές προσωπικές στιγμές του καλλιτέχνη με ιστορικό υλικό, πλάνα τεκμηρίωσης με μυθοπλασία και τη μουσική του Θεοδωράκη με τον αντίκτυπό της σε νέους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής, της τζαζ, της electro ή της rap. Μια ταινία-δοκίμιο, που δεν ακολουθεί μια χρονολογική σειρά, αλλά παρουσιάζεται σε μια ιδιόμορφη χρονική μίξη επιτρέποντας στον θεατή να ζήσει συναρπαστικές, εύθυμες, μυστηριώδεις, αλλά και πολύ χαρακτηριστικές στιγμές από την «on the road» ζωή ενός μοναδικού και χαρισματικού καλλιτέχνη. Στο παράλληλο σύμπαν της ταινίας –εμπνευσμένης από τη μυθιστορηματική αυτοβιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη– οι σκέψεις γίνονται εικόνα, προβληματισμοί, πίνακες μιας αγνής θεότητας, μιας ερωτικής ιερότητας, μιας μυστηριακής αγάπης.

Το τραγούδι* της ταινίας Κρίμα το Μπόι σου
Το τραγούδια στη συνέχεια κυκλοφόρησε το 1971 στον προσωπικό δίσκο της Μαρινέλλας "Ένας Μύθος" 
__________________________

 

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα τηλεόρασης 
για όλη τη μέρα και όλα τα κανάλια
___________________________

 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ