{ Μουσική }

Oι Dead Can Dance στο Θέατρο Γης

στα πλαίσια της «A Celebration – Life and Works 1980-2019» περιοδείας τους

 

Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Oι Dead Can Dance στο Θέατρο Γης

Χώρος: Θέατρο Γης
Διεύθυνση: Νταμάρι Τριανδρίας, 55337
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Θέατρο Γης
Τιμή: από 33.00
Ποιοι: Dead Can Dance
Πότε: 01/07/2019
Ώρα έναρξης: 21:00

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Dead Can Dance στην Ελλάδα είναι γεγονός! Την 1η Ιουλίου 2019 το δίδυμο των Brendan Perry και Lisa Gerrard θα βρεθεί στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της “A Celebration – Life and Works 1980-2019” περιοδείας τους, η οποία γιορτάζει το σύνολο της πορείας τους στις τέσσερις δεκαετίες της.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Dead Can Dance στην Ελλάδα είναι γεγονός! Την 1η Ιουλίου 2019 το δίδυμο των Brendan Perry και Lisa Gerrard θα βρεθεί στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της “A Celebration – Life and Works 1980-2019” περιοδείας τους, η οποία γιορτάζει το σύνολο της πορείας τους στις τέσσερις δεκαετίες της.

Στη διάρκεια αυτού του μακρόχρονου ταξιδιού τους, οι Dead Can Dance έχουν γίνει συνώνυμο ενός ήχου που συγκεντρώνει και αναδεικνύει τις λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης. Η δημοφιλία τους ουσιαστικά γέννησε το μουσικό ρεύμα που έπειτα επόνομάστηκε “world music” και σημείωσε ευρύτατη επιτυχία, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για αυτή την “ξεχασμένη” μουσική.

Μετά το “Anastasis”, το εξαιρετικά επιτυχημένο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2012 και σήμανε την μεγάλη δισκογραφική επιστροφή τους έπειτα από 18 χρόνια, ακολούθησε ακόμα μια μακρά περίοδος αναμονής. Ώσπου φέτος κυκλοφόρησαν τον νέο, 9ο κατά σειρά, studio δίσκο τους με τίτλο “Dionysus”, ένα μουσικό έργο που – όπως υποδηλώνει το (για ακόμα μια φορά) ελληνικό όνομά του – ερευνά την επίδραση του θεού Διονύσου στις παλαιο-ευρωπαϊκές θρησκευτικές πρακτικές που καταπιέστηκαν από την κυριαρχία του χριστιανισμού και του ισλαμισμού.

Για τους Dead Can Dance η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα. Άλλωστε, η επιλογή της θεματολογίας αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους από την ελληνική παράδοση το δεικνύουν. Αλλά και το ελληνικό κοινό τους λατρεύει, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μαζική προσέλευσή του στις ζωντανές εμφανίσεις τους στη χώρα μας.

Τη συναυλία θα ανοίξει ο David Kuckhermann. Μετά από σπουδές δίπλα σε ονόματα ο Glen Velez, ο Behnam Samani, ο Ramesh Shotham και ο Ustad Fayaz Khan, δημιούργησε το προσωπικό του στυλ, ενσωματώνοντας τεχνικές και ρυθμούς από τις παραδοσιακές παραδόσεις του Ιράν, της Ινδίας, της Αιγύπτου, της Ευρώπης, της Τουρκίας και της Αφρικής.

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Omar Faruk Tekbilek, Levent Yildirim, Ahmad Al-Khatib, Taner Akyol, the Pera Ensemble, Riadh Feri, the Sicily Philarmonic Orchestra, Raquy and the Cavemen, Cristina Braga, Bassam Sabam.

Το 2011 ανακάλυψε το “Hang”, ένα μουσικό όργνανο της οικογένειας των κρουστών, στο οποίο βασίστηκε στο πρώτο solo CD του “The Path of the Metal Turtle”. Από το 2012 είναι μέλος των Dead Can Dance.

DEAD CAN DANCE
A CELEBRATION – LIFE AND WORKS 1980 – 2019 TOUR

Lisa Gerrard & Brendan Perry

 

ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ! Σας ενημερώνουμε ότι η συναυλία των Dead Can Dance στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ.Τα εισιτήρια που έχουν πωληθεί, ισχύουν κανονικά, ενώ η προπώληση συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς.

Οι Dead Can Dance στο Θέατρο Γης!
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

opening act: David Kuckhermann

Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το εξής:
Έναρξη προσέλευσης: 20.00
David Kuckhermann: 21.00
Dead Can Dance: 22.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Προπώληση
33 Ευρώ (early bird - εξαντλήθηκαν), 38 ευρώ
Ταμείο 42 Ευρώ
Έναρξη προπώλησης εισιτήρων: Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, www.public.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt.
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.
Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, 2109636489

Οι Dead Can Dance στην Αθήνα
Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Η συναυλία είναι SOLD OUT!

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ