Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Πελοποννησίων «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Πελοποννησίων «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς

Ο ιστορικός Σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» με την ευκαιρία της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821) πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 σειρά εκδηλώσεων με εξαιρετική επιτυχία, οι οποίες εντάσσονται στις διοργανώσεις προετοιμασίας για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης (1821 – 2021).
Συγκεκριμένα, στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Ναό της Νέας Παναγίας, έγινε δοξολογία για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, παρουσία του προέδρου του συλλόγου κ. Φώτη Σταυρόπουλου, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
Επακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, απέναντι από την ΧΑΝΘ παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, του Ταξίαρχου του Γ’ Σώματος Στρατού κ. Θ. Αθανασόπουλου, των βουλευτών Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Δημήτρη Κούβελα, προέδρων εφεδροπολεμικών οργανώσεων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Κολοκοτρωναίων, που όλοι μαζί έψαλαν το «Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο.
Οι εκδηλώσεις για την Άλωση της Τρπολιτσάς στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκαν με ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους 5) παρουσία πλήθους κόσμου και με κεντρικό ομιλητή – τιμώμενο πρόσωπο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιο Οικονόμου και με θέμα «Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς με το βλέμμα στραμμένο στην Επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης». Τους προσκεκλημένους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλωσόρισε ο Ντίνος Κωστόπουλος και χαιρετισμό έκαναν ο νέος πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Σταυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Αβδελάς, ο βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού Ταξίαρχος κ. Θ. Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων κ. Νικόλαος Ρούσσης και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Βασίλης Πάππας. Μετά το πέρας της ομιλίας ο πρόεδρος των Κολοκοτρωναίων κ. Φώτης Σταυρόπουλος απένειμε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης κ. Αντώνη Οικονόμου αναμνηστική τιμητική πλακέτα και επακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων.