Αγιος Θεράποντας Ψαλμωδία

Οι «Ευνεάνιδες» και φοιτητές θα ψάλουν τον Ακάθιστο Ύμνο στον Άγιο Θεράποντα

Κοινωνοί μιας ξεχωριστής εκτέλεσης της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, από δεκάδες φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν την τελευταία Παρασκευή των Χαιρετισμών, οι πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος της Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης.
Για τέταρτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια, -με την εξαίρεση των δύο ετών της καραντίνας- το γυναικείο βυζαντινό (φωνητικό) σύνολο «Ευνεάνιδες», του Εργαστηρίου Ποιητικής, αλλά και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στην ξεχωριστή αυτή ακολουθία.
Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα ερμηνεύσουν τον κανόνα και τα ψαλλόμενα στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, π. Ιάκωβου Αθανασίου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, και υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του πρωτοψάλτη, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γεωργίου Πατρώνα.
Στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Δεξιό Αναλόγιο θα είναι: Ερμηνευτής-Πρωτοψάλτης ο Γεώργιος Πατρώνας, Λαμπαδάριος ο Ελευθέριος Καρέτσος, Χορός Ψαλτών του Ιερού Ναού και οι φοιτητές του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική», ενώ στο Αριστερό Αναλόγιο θα είναι: το Γυναικείο Φωνητικό Βυζαντινό σύνολο «Ευνεάνιδες» και οι φοιτήτριες του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσική».


Θεσσαλονίκη 29 Μαρτίου 2023   φωτ./ΠΑΜΑΚ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως