Site icon Cityportal.gr

Οι φίλοι της Νέας Παραλίας για τη δημιουργία ενυδρείου στον Κελλάριο Κόλπο

Ακολουθεί η  τοποθέτηση των Φίλων της Νέας Παραλίας στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την Πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης για χωροθέτηση Δημόσιου Ενυδρείου, στο πλαίσιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχέδιου για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, η οποία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

(Ο χώρος που προτάθηκε αφορά σε έκταση 41.000 τ.μ στην ανατολική πλευρά του παραλιακού μετώπου στην περιοχή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής- Ποσειδωνίου- Αλλατίνη και σε επαφή με τον Κελλάριο Κόλπο)

Οι φίλοι της Νέας Παραλίας, σε σχετική ανακοίνωσή τους, αναφέρουν τα εξής. 

Η δημιουργία Ενυδρείου στη Θεσσαλονίκη για τους Φίλους της Νέας Παραλίας είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση.  Έχουμε όμως πολλά ερωτήματα σχετικά με αυτή την συγκεκριμένη πρόταση.

Πιστεύει πραγματικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης ότι η προτεινόμενη θέση για το Ενυδρείο είναι η κατάλληλη;

Εμείς δεν το πιστεύουμε! Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για χώρους πρασίνου, χώρους ελεύθερους, χωρίς μεγάλους κτιριακούς όγκους, χώρους για τα παιδιά τους, για την καθημερινή τους βόλτα και άθληση.

Αν σήμερα δεσμευτεί η περιοχή για Ενυδρείο το οποίο θα αργήσει να γίνει, αν ποτέ γίνει, θα παραμείνει η περιοχή στη σημερινή έντονα υποβαθμισμένη κατάσταση για πολλά χρόνια.

Πιστεύει πραγματικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ΦΕΚ για Μαρίνα;

Εμείς δεν το πιστεύουμε! Γνωρίζουμε ότι υπάρχει και είναι γνωστό ότι και αυτό είναι ένα έργο που μάλλον θα μείνει στα χαρτιά. Η σύγχρονη Μαρίνα έχει σημαντικές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να γίνουν ενώ προτείνεται Ενυδρείο 40.000 τμ, ένα τεράστιο κτίριο το οποίο με το αναγκαίο ύψος που έχει ένα Ενυδρείο θα φτάσει στον όγκο του Μεγάρου Μουσικής.

Αγνοεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ότι στο νέο Τεχνολογικό Πάρκο THESS INTEC στην Περαία προβλέπεται κατασκευή Ενυδρείου;

Εμείς δεν το αγνοούμε. Διαβάζουμε σε δημοσιεύματα ότι θα γίνει νέο μεγάλο Ενυδρείο εντός του Τεχνολογικού Πάρκου.

Αγνοεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ότι υπάρχουν ενάλιες αρχαιότητες στη συγκεκριμένη περιοχή;

Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ενάλιες αρχαιότητες, ότι έχει κηρυχτεί η περιοχή, ότι πολύ πιθανόν κάτω από το μπαζωμένο οικόπεδο όπου προβλέπεται υπόγειος χώρος στάθμευσης να βρεθεί η συνέχεια των ενάλιων αρχαιοτήτων.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται και στα δυτικά και έχει πολλές και μεγάλες ανάγκες και μας καλεί να τη θυμόμαστε όταν σχεδιάζουμε το μέλλον της.

Ως Φίλοι της Νέας Παραλίας, ως ενεργοί πολίτες, αλλά και ως απλοί πολίτες εκφράζουμε την αγωνία των συμπολιτών μας για περισσότερο πράσινο, περισσότερους δημόσιους χώρους και καλούμε την Διεύθυνση Πρασίνου, την Αντιδημαρχία Πρασίνου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης να υιοθετήσουν το αίτημα μας για περισσότερους δημόσιους και προσβάσιμους δημόσιους χώρους, περισσότερους χώρους πρασίνου και να αναβάλει την έγκριση του θέματος.

 

Exit mobile version