{ }

Οι γερμανοί Camera στο Rover bar

Special guests οι Nellcôtes από την Κατερίνη


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Οι γερμανοί Camera στο Rover bar

Χώρος: Rover Bar
Διεύθυνση: Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα, 54625
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Rover Bar
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Nellcôtes, Camera,
Πότε: 27/03/2019
Ημέρες & Ώρες

Αυτή τη μουσική έκφραση θα έχουν την ευκαιρία να δεί ξανά το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου οι Camera θα ανέβουν στη σκηνή του Rover Bar για ένα show που θα φέρει το Βερολίνο… σπίτι μας.

Βερολίνο, 2012. Εκεί όπου η ταμπέλα του «εναλλακτικού» έχει σχεδόν ταυτιστεί με το mainstream. Εκεί γεννήθηκε το Krautrock Guerilla, ένα solo project του Michael Drummer. Ήταν ένα project που ήθελε να επαναφέρει τη βερολινέζικη μουσική στις πραγματικά εναλλακτικές ρίζες της. Αυτό φαινόταν και από το όνομα, αφού ο όρος Krautrock αναφέρεται στην εναλλακτική rock, electronica και ambient σκηνή της Γερμανίας από τη δεκαετία του ?60 και μετά.

Πολύ σύντομα στο project εντάχθηκαν οι Timm Brockmann και Franz Bargmann. Kάπως έτσι γεννήθηκαν οι Camera. Το ίδιο έτος, με την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Drummer, το σχήμα έδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο του άλμπουμ, το ψυχεδελικό Radiate!. Παράλληλα ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβάλ όπως to Micro Festival του Βελγίου, αλλά και σε… σταθμούς του μετρό μέσα στο Βερολίνο.

Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ των Camera, το Remember I Was Carbon Dioxide. Ήταν ένα άλμπουμ που περπατούσε στα βήματα του πρώτου και οριστικοποίησε ουσιαστικά τον ήχο του συγκροτήματος. Το ίδιο δεν ίσχυσε και για το lineup. Πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Bargmann. Μετά την κυκλοφορία αποχώρησε και ο Brockmann, για να επιστρέψει αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, το project συνέχισε με την προσθήκη και άλλων μουσικών.

Οι δύο νέες κυκλοφορίες των Camera, το Phantom Of Liberty (2016)  και το Emotional Detox (2018), «άνοιξαν» την μπάντα σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Η δημιουργικότητα του Drummer έκανε και πάλι το θαύμα της, ενώ οι τέσσερις πλέον μουσικοί που τον συνοδεύουν δίνουν το μέγιστο της δημιουργικότητάς και της εκφραστικότητάς τους. Το αποτέλεσμα; Δύο άλμπουμ με μουσική έκφραση στιβαρή αλλά και απελευθερωμένη ταυτόχρονα.

Αυτή τη μουσική έκφραση θα έχουν την ευκαιρία να δεί ξανά το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου οι Camera θα ανέβουν στη σκηνή του Rover Bar για ένα show που θα φέρει το Βερολίνο… σπίτι μας.

Οι Camera είναι:
Michael Drummer
Steffen Kahles
Michel Collet
Andreas Miranda
Timm Brockmann

Οι Nellcôtes είναι μια noise rock μπάντα από την Κατερίνη που σχηματίστηκε το 2012. Μετά από χρόνια πειραματισμού με τον ήχο τους μπήκαν στο στούντιο το 2018 για να ηχογραφήσουν μερικά από τα τραγούδια που βρίσκονται στο ομώνυμο E.P. τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019 σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Garden Of Dreams Records. Αυτή η πρώτη κυκλοφορία,τυπωμένη αποκλειστικά σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων, στάθηκε ως αφορμή ώστε να βγουν στον δρόμο μαζί με τους Γερμανούς Camera για να το παρουσιάσουν ζωντανά.

Camera [Berlin,DE] ζωντανά στη Θεσσαλονίκη
Special guests : Nellcôtes [Katerini,GR]
Rover Bar (Σαλαμίνος 6 , Θεσσαλονίκη)
Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019
Πόρτες: 22:00
Είσοδος Δωρεάν

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ