Οι Κυρίες του 6ου Πατώματος | Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο

Η Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM & η Θεατρική Ομάδα «Τρεις και οι Κούκοι» παρουσιάζουν την κωμωδία «Οι Κυρίες του 6ου Πατώματος»

Λίγα λόγια για το έργο…

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του ’30 (ή του τώρα…), μια ομάδα ανθρώπων «συγκατοικούν» στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής (ή και ελληνικής…) πολυκατοικίας. Με όχημα τα όνειρα και την τέχνη ταξιδεύουν μακριά από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και μοιράζονται χαρές και λύπες, πάθη και λάθη, συναισθήματα και προσδοκίες. Στην πρώτη γραμμή οι γυναίκες: λάγνες και αθώες, μοιραίες και προδομένες, αισιόδοξες και απελπισμένες. Κι αν «παίζουν και χάνουν», έχουν πάντα η μία την άλλη.

Το κείμενο της παράστασης είναι μια διασκευή του έργου του Αλφρέντ Ζερί «Το έκτο Πάτωμα» και βασίστηκε στη θρυλική πλέον πρώτη παρουσίασή του στην Ελλάδα σε κείμενο που είχε διασκευάσει τότε ο Πλάτων Μαυρομούστακος και η Άννα Παναγιωτοπούλου. Από εκείνη την παράσταση είναι και τα τραγούδια της δικής μας παράστασης σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Λίγα λόγια για την Ομάδα «Τρεις και οι Κούκοι»

Η Ομάδα αποτελείται από μαθήτριες του Εργαστηρίου Θεάτρου SourLiBooM, τη διδάσκουσα υποκριτικής Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, τον διδάσκοντα θεατρικού τραγουδιού Γρηγόρη Πυριαλάκο, καθώς και επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Το Εργάστηρι λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια και έχει παρουσιάσει σειρά παραστάσεων και performance τόσο στον Χώρο Τέχνης SourLiBooM όσο και σε άλλους χώρους και σκηνές. Συχνά οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε παραστάσεις και δράσεις της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBooM που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα και άλλους αντίστοιχους φορείς (Διεθνής Αμνηστία, Ορφανοτροφείο “Μέλισσα”, “Οικόπολις” κ.ά.) με στόχο την υποστήριξη του έργου τους και γενικότερα τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσα από τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή-σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου
Σκηνικά: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, Γιώτα Αμανατίδου
Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώτα Αμανατίδου
Μουσική διδασκαλία/Επιμέλεια μουσικής: Γρηγόρης Πυριαλάκος
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου
Ενορχήστρωση τραγουδιών: Φοίβος Φίλκας
Επιμέλεια κίνησης/Χορογραφίες: Χρήστος Κασκαλίδης
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, Μπάμπης Πεΐδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φρόσω Χαντζή
Trailer: Γιάννης Νικόλτσιος. Δημήτρης Καλίγκος
Αφίσα: Σοφοκλής Αμπατζίδης
Φωτογραφίες: Μπάμπης Πεΐδης, Srdjan Milosavljević
Χειρισμός κονσόλας φωτισμού/ήχου: Σοφοκλής Αμπατζίδης, Μπάμπης Πεΐδης

Παίζουν:
Γιώτα Αμανατίδου, Αγγελική Αρναούτογλου, Αργυρώ Βλαχοπούλου, Γιάννης Νικόλτσιος, Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, Γρηγόρης Πυριαλάκος, Όλγα Τσέκου, Φρόσω Χαντζή

► Info

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 20.30
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 20.30
στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο»
(Μ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι)
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6932325080
Με την υποστήριξη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως