15 C
Thessaloniki
17.8 C
Athens

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταγγέλουν: Υγειονομική βόμβα τα εσπερινά ΕΠΑΛ

Με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς,  η Επιτροπή Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου και Μαθητικών Κοινοτήτων του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης εκφράζει τους προβληματισμούς της για το θέμα της επαναλειτουργίας των Εσπερινών Λυκείων.
 
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, η φυσική τους παρουσία στο σχολείο εγκυμονεί κινδύνους για την μετάδοση της covid-19, διότι σε περίπτωση που νοσήσουν στο σχολείο θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα και δεν αποκλείεται να χάσουν τη δουλειά τους.
Ακολουθεί η επιστολή 
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 01/02/2021
 
ΑΠΟ:Επιτροπή Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου και Μαθητικών Κοινοτήτων του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης
 
ΠΡΟΣ :Διεύθυνση Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης- Θράκης 4 ταυρούπολη ΤΚ:56430
Σύλλογος καθηγητών Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Δήμος Παύλου Μελά-Καραολή και Δημητρίου 1 Σταυρούπολη TK:56430
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης-Κολοκοτρώνη 22 Σταυρούπολη ΤΚ:56430
Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής
Μακεδονίας-Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65 ΤΚ:57001
 
Δηλώνουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την κάθετη αντίθεση μας για την επαναλειτουργία τον Εσπερινών Λυκείων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν σε αυτά:
1. Είμαστε όλοι μεγάλοι σε ηλικία με μέσο όρο τα 45 χρόνια.
2. Στη συντριπτική πλειοψηφία είμαστε εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καθημερινή συναναστροφή με πολύ κόσμο στους χώρους δουλειάς μας (π.χ. και σε δομές υγείας) ενώ παράλληλα κινδυνεύουμε να χάσουμε την εργασία μας αν κολλήσουμε covid στο σχολείο και μπούμε σε καραντίνα 3. Σχεδόν όλοι είμαστε οικογενειάρχες με μικρά παιδιά και έχουμε ηλικιωμένους γονείς με υποκείμενα νοσήματα που συνοικούν μαζί μας ή εξαρτώνται από εμάς.
Αυτά είναι μόνοι μερικοί από τους λόγους για τις σοβαρότατες και δικαιολογημένες διαφωνίες μας για το άνοιγμα των Εσπερινών σχολείων. Η παρουσία μας το απόγευμα στους χώρους του σχολείου σε ομάδες των 20 και 25 ατόμων μέσα στον περιορισμένο χώρο των αιθουσών και των εργαστηρίων, εγκυμονεί τεράστιους
κινδύνους για τη διάδοση του κορονοϊού.
4. Τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας πολύ σωστά εξαιρέθηκαν.
Εμείς είμαστε ακόμα πιο ευάλωτος πληθυσμός από τους νεαρούς σπουδαστές. Ζητάμε να εξαιρεθούν και τα Εσπερινά Σχολεία ενηλίκων όλης της χώρας από την δια ζώσης εκπαίδευση όπως οι παραπάνω δομές. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε πειραματόζωα εμείς και οι οικογένειές μας στο μέσον του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας. 
Δηλώνουμε την πρόθεση μας να απέχουμε από τα δια ζώσης μαθήματα προστατεύοντας τη ζωή μας, των συμμαθητών μας και των οικογενειών μας και ζητάμε τη συνέχιση των διαδικτυακών μαθημάτων μέχρι να υπάρξει πραγματική ύφεση της πανδημίας
5 .Πολλά τμήματα του σχολείου μας είναι αναγκασμένα να μετακινούνται σε διαφορετική αίθουσα κάθε ώρα με παράθυρα που δεν ανοίγουν προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημα πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών με μεγάλη διασπορά του ιου, και του νέου μεταλλαγμένου στελέχους της Νοτίου Αφρικής, η οποία μετάλλαξη όπως επεσήμαναν και οι λοιμοξιολόγοι της χώρας είναι άκρως μεταδοτική, επικίνδυνη και θανατηφόρα.Ηδη υπάρχουν κρούσματα στην δυτική Θεσσαλονίκη οπου αυτή την στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση.
6.Θέλουμε άμεσες και υπεύθυνες απαντήσεις. Εκφράζουμε ανοιχτά την αγανάκτηση μας και θεωρούμε άστοχο και ατυχές το γεγονός το ότι ακόμη δεν έχουμε συμπεριληφθεί στα υπο καθεστώς τηλεκπαίδευσης ιδρύματα και μας υποχρεώνετε να συνεχίσουμε την δια ζώσης εκπαίδευση θέτοντας μας το δίλλημα ΥΓΕΙΑ ή ΠΑΙΔΕΙΑ!!!ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΑΣ… ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ Από την απάντηση σας θα διαμορφώσουμε και την στάση μας με απόφαση της Γενικής
συνέλευσης της Δεκαπενταμελούς επιτροπής του εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που θα λάβει χώρα αμέσως μετα από την γραπτή και ενυπόγραφη απάντηση σας.
Με μεγάλη εκτίμηση
Η Επτροπή του 15μελούς συμβουλίου 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ:Διεύθυνση Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης- Θράκης 4 Σταυρούπολη ΤΚ:56430
Σύλλογος καθηγητών Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Δήμος Παύλου Μελά-Καραολή και Δημητρίου 1 Σταυρούπολη TK:56430
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης-Κολοκοτρώνη 22 Σταυρούπολη ΤΚ:56430
Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας-Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 65 ΤΚ:57001
 

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και  παγκοσμίως


 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
15 ° C
17.8 °
12.2 °
76 %
1.5kmh
0 %
Πα
25 °
Σα
20 °
Κυ
25 °
Δε
27 °
Τρ
26 °