{ Τελευταία νέα }

Οι Σπορίτες Έβρου διανέμουν ταχυδρομικά δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Οι Σπορίτες Έβρου διανέμουν ταχυδρομικά δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών
ΔωρεάνΟι Σπορίτες Έβρου διανέμουν ταχυδρομικά δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών

"Μέρος της ατομικής και συλλογικής ευθύνης είναι να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε υγιεινή, θρεπτική τροφή για όλους. Αυτή δεν έρχεται μόνο από τα super market. Ο κατ' οίκον περιορισμός μας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την καλλιέργεια της τροφής μας, εξασφαλίζοντας την αυτάρκεια για τις δύσκολες μέρες που έρχονται" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης.
 
Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι οι Σπορίτες Έβρου  διανέμουν ταχυδρομικά δωρεάν σπόρους παραδοσιακών καλλιεργειών.
Ο κ. Θανάσης Δεληγιάννης από την Ορεστιάδα, μέλος της ομάδας,  σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, του focusfm, τόνισε για τους σπόρους, ότι «Δεν είναι υβρίδια, που δεν μπορείς να κρατήσεις σπόρο για τον επόμενο χρόνο. Εμείς το κάναμε αυτό με σκοπό να μην πεινάσει ο κοσμάκης. Δύο εταιρίες ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σπόρων». Σημείωσε μάλιστα, ότι οι «κολοσσοί» του κλάδου είναι μία εταιρία των ΗΠΑ, μία ρωσική και μία της συζύγου του Bill Gates.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Δεληγιάννη στον FOCUS FM 103.6
Ακολουθεί το μήνυμα των Σποριτών:
Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες,
Σε συνάρτηση με τα όσα βιώνουμε και των ημερών που έρχονται, και με δεδομένο ότι οι 2 εκδηλώσεις μας σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη (μοίρασμα φυτών από παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες, λαχανικών και λουλουδιων) αναβάλλονται λόγω κοροναιου,αποφασίσαμε να δράσουμε κάπως διαφορετικά. Στα πλαίσια της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης ως ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΈΒΡΟΥ, στους συνανθρώπους μας, αποφασίσαμε να ΔΩΡΙΣΟΥΜΕ σπόρους από παλιές παραδοσιακές ποικιλίες (Όχι υβριδια)
 
10 είδη ντομάτας
4 είδη μελιτζάνας
4 είδη πιπεριάς
κολοκύθες διαφορες
λουλούδια
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ. Όποιος θέλει σπόρους μπορεί να μας στείλει ένα γράμμα να βάλει μέσα ένα φάκελο με προπληρωμενο τέλος (2ευρω) να γράφει τι θέλει και μεις θα στείλουμε ότι μπορούμε.
 
Η διεύθυνση είναι:
Δεληγιάννης Θανάσης: Ορέστου 74, Ορεστιάδα, 68200 - Τηλ. 6931494026 &
Μουταφίδης Χρήστος: 6980612490
Σας παρακαλώ τηλέφωνο μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Παρακαλώ σε όσους είναι εύκολο (Για να μειωθεί το κόστος μας και ο κόπος μας) βάλτε μας μικρά φακελακια μέσα που να γράφουν επάνω τι θέλετε.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ