Οι συνΩΔΗπόροι στο Καφωδείο Ελληνικό

Οι Συν ΩΔΗ Πόροι, Γιώργος Κοκκινάκης (Πιάνο), Αντώνης Κουμανδράκης (Ηλεκτρική και Ακουστική. κιθάρα, Μαντολίνο), Γιώργος Λίζος (Ακουστική κιθάρα ,Τραγούδι), Δέσποινα Σκέντου (Βιολί, Τραγούδι), στο Καφωδειο Ελληνικό την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου για μία μουσική παράσταση αφιερωμένη σε σημαντικούς ερμηνευτές της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

 

Βιογραφικό

Οι Συνοδοιπόροι, ή αν θέλετε «συνΩΔΗποροι», δημιουργήθηκαν από τους Γιώργο Κοκκινάκη, Αντώνη Κουμανδράκηκαι Γιώργο Λίζο το 2004.

Η επαφή με την κλασική μουσική μέσα από τις σπουδές στα ωδεία, η αναπόφευκτη αλλά και ευεργετική επιρροή από τη «ροκ» στα χρόνια της εφηβείας και της νεότητας, αργότερα οι επαγγελματικές συνεργασίες με τους περισσότερους από τους εκπροσώπους (συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές) της λεγόμενης «έντεχνης ελληνικής μουσικής» αλλά κυρίως η αγάπη για τη μουσική ήταν οι αιτίες που ώθησαν τους τρεις φίλους και συνεργάτες από τις αρχές της δεκαετίας του 90, να προχωρήσουν στη δημιουργία του «σχήματος».

Σκοπός, όλες αυτές οι επιρροές αλλά και εμπειρίες να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός προγράμματος απαλλαγμένου από στερεότυπα. Κάθε είδος μουσικής, κάθε ξεχωριστό τραγούδι, κάθε στίχος ελληνικός ή όχι, κάθε ενορχηστρωτική και ερμηνευτική προσέγγιση, κάθε συναισθηματική φόρτιση αποτέλεσμα αναδρομής στο παρελθόν ή δημιούργημα της στιγμής, είναι τα δομικά συστατικά μιας «ζωντανής παράστασης» με τον τρόπο που προσπαθούν να την οικοδομήσουν στις εμφανίσεις τους.

Από το 2010 συνοδοιπορεί η Δέσποινα Σκέντου στο βιολί και στο τραγούδι.

 

► Info

Καφωδειο Ελληνικό
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 45
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 8 ευρώ
Κρατήσεις: 6949950530, 2310 279159


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ