Κορονοϊός: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 για το 2021

Οι τρεις χώρες στις οποίες διεξήχθησαν Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν υπάρχουν πια

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα εγχείρημα υψηλού ρίσκου και υψηλής ανταμοιβής που κοστίζει πολλά χρήματα με την προοπτική να ενισχύσει τις οικονομίες ή τις τουριστικές βιομηχανίες, της εκάστοτε διοργανώτριας χώρας.

Κατά το παρελθόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα κράτη, τα οποία πλέον δεν βρίσκονται στο χάρτη, καθώς η ιστορία μετέβαλε τα σύνορα.

Δυτική Γερμανία – 1972

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 1972, οι Αγώνες της 20ης Ολυμπιάδας της σύγχρονης εποχής, διοργανώθηκαν στο Μόναχο της Δυτικής Γερμανίας, από τις 25 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

121 χώρες πήραν μέρος, με 7.134 αθλητές και αθλήτριες, σε 195 αγωνίσματα των 21 αθλημάτων. Μορφή των αγώνων ήταν ο Αμερικανός κολυμβητής Μαρκ Σπιτς με επτά χρυσά μετάλλια.

Εκτός αγωνιστικών, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου σημαδεύτηκαν από την ομηρία Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστινίους τρομοκράτες και που οδήγησε σε σφαγή στο αεροδρόμιο της πόλης.

ΕΣΣΔ – 1980

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1980, γνωστοί ως οι Αγώνες της 22ης Ολυμπιάδας, διοργανώθηκαν στη Μόσχα, για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση, από τις 19 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου 1980.

Οι Αγώνες σημαδεύτηκαν από το μποϋκοτάζ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλων 65 χωρών, εξαιτίας της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν το 1979. Τα αποτελέσματα των Αγώνων, καθώς και των 36 παγκοσμίων ρεκόρ που καταρρίφθηκαν, τέθηκαν υπό αμφισβήτηση, λόγω των πολλών απουσιών.

Συνολικά συμμετείχαν 80 χώρες, με 5.179 αθλητές που πήραν μέρος σε 209 αγωνίσματα των 21 αθλημάτων.

Γιουγκοσλαβία – 1984

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1984, γνωστοί ως 14οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, διοργανώθηκαν στο Σεράγεβο της Γιουγκοσλαβίας (σημερινή Βοσνία-Ερζεγοβίνη). Ήταν οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που έγιναν σε σοσιαλιστική χώρα. Άλλες υποψήφιες πόλεις ήταν το Σαππόρο της Ιαπωνίας και το Φάλουν της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης:

«Χρυσή» η Ηλιάνα Τριανταφύλλου στο Ευρωπαϊκό Στίβου Κ18

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως