Οι Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη και τα έργα τους!

Στις Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη  παρουσιάζεται το έργο του Φίλιππου Άγγελου Βαλερά, στο οποίο κυριαρχεί η ανθρώπινη φιγούρα, η οποία είναι λαξευμένη σε μάρμαρο.

Το έργο του Φίλιππου έχει πολυεπίπεδη λειτουργία και πηγάζει από έναν πολλαπλό προβληματισμό μέσω του οποίου ερευνά την οπτική πραγματικότητα περνώντας την από ένα δικό του φίλτρο, σχηματοποιώντας την ύλη αφαιρετικά.

Αυτή η αφαίρεση κάποιες φορές αντιστοιχεί περισσότερο στην οπτική πραγματικότητα, ενώ άλλες φορές o Βαλεράς χειρίζεται την οπτική πραγματικότητα περισσότερο σαν πρόσχημα για να αποδώσει τελικά μία οργάνωση αφηρημένων σχημάτων, τα οποία πάντως συμπλέουν με τη βασική γραμματική της φιγούρας.

Ο Φίλιππος Άγγελος Βαλεράς, προκαλεί τις ικανότητές του τόσο στο σκάλισμα του μαρμάρου, όσο και στις συναρμογές διαφορετικών κομματιών μαρμάρου που συνθέτουν κάποια από τα έργα του.

Από μία άλλη άποψη, είναι αυτή η ίδια η επιλογή της πέτρας που είναι πολύ σημαντική στο έργο του. Σε αυτή την περίπτωση, ο Φίλιππος γίνεται ένας συλλέκτης υλικών, ο οποίος αποθησαυρίζει τις πέτρες του, αναδεικνύει το χρώμα, τον χαρακτήρα και τις δυνατότητές τους, και τις κάνει να είναι ουσιαστικά πολύτιμες μέσω της εργασίας του, την οποία στηρίζει η αγάπη του για τη γλυπτική και η αφοσίωσή του σε αυτό το τόσο απαιτητικό υλικό που έχει επιλέξει ως μέσο έκφρασής του.

Ο Φίλιππος Άγγελος Βαλεράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1998. Παιδιόθεν ασχολήθηκε με την γλυπτική μαθητεύοντας δίπλα στον πατέρα του. Την περίοδο 2016-2021 σπούδασε στην ΑΣΚΤ, στο Ά Εργαστήριο Γλυπτικής. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα και στην Αθήνα.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως