{ Παιδί }

Οι Χριστουγεννιάτικοι Μήνες του Μικρού Βορρά στον πολυχώρο Ενώ

οι οποίοι θα μας παρασύρουν σε μια γιορτή υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων.


Κατηγορίες: Παιδί

Οι Χριστουγεννιάτικοι Μήνες του Μικρού Βορρά στον πολυχώρο Ενώ

Χώρος: Πολυχώρος Ενώ
Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη γωνία, 1ος όροφος, 54624, Θεσσαλονίκη
Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη
Τιμή: 7.00
Ποιοι: Εβίτα Αγαΐτση, Μαρία Κατέχη, Χρήστος Λοΐζος
Πότε: 02/12/2018 - 16/12/2018
Ημέρες & Ώρες
Κυριακή: 17:00

Οι Χριστουγεννιάτικοι «Μήνες» του «Μικρού Βορρά» έρχονται στον πολυχώρο «Ενώ», 2 και 16 Δεκεμβρίου.
«Τούτο τον μήνα τον από πάνω, τον από πάνω, τον παραπάνω μικροί βοριάδες, πανιά άνοιξαν, τα παραμύθια τους ξετύλιξαν, Κόκκινη κλωστή δεμένη στον Βοριά μας μπερδεμένη»
Η θεατρική γιορτή που κέρδισε μικρούς και μεγάλους την περσινή χρονιά είναι και πάλι κοντά μας! «Οι Μήνες» από την Παιδική Σκηνή του «Μικρού Βορρά» επιστρέφουν για δυο Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο «Ενώ». Έρχονται για 2η χρονιά προκειμένου να ξετυλίξουν τα καλούδια που φέρνει ο καθένας τους, τα «προσόντα» και τις «ιδιαιτερότητές» της κάθε εποχής. Αυτό τον Δεκέμβριο, 2 και 16/12, ο πολυχώρος «Ενώ» (Ερμού 11 & Ιων. Δραγούμη), γεμίζει με το χρώμα και το άρωμα των Μηνών, οι οποίοι θα μας παρασύρουν σε μια γιορτή υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων.

 Η ιστορία: Ένα λαϊκό παραμύθι που αγαπήθηκε όσο λίγα
Με οδηγό το παραμύθι «η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες», η ομάδα του Μικρού Βορρά ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης! Και θα ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβει στο μπαούλο του ο γέρο-χρόνος και που κάθε ένας από τους μήνες του μας προσφέρει απλόχερα!
Ανάλογα με το μήνα που διανύουμε έρχεται μια μουσικοπαιδιαγωγική παράσταση αφιερωμένη και σ? ένα διαφορετικό «γιο» του γέρο-Χρόνου. Στόχος, η ψυχαγωγία των μικρών θεατών, αλλά και η γνωριμία τους με τη λαογραφία και την παράδοση. Παράλληλα, τα παιδιά μαθαίνουν τη διαφορά και την αξία του καλού λόγου και της θετικής σκέψης και προσέγγισης των καταστάσεων. Ένας από τους ξεχασμένους θησαυρούς της πλούσιας λαϊκής αφήγησης, που χαρακτηρίζεται από παραστατικότητα, λιτότητα, αφηγηματική χάρη, και αμεσότητα στο λόγο. Προσθέτοντας το πάντα καλοδεχούμενο λαϊκό χιούμορ, το παραμύθι μας απογειώνει και συναρπάζει.

Μία πανδαισία ήχου κίνησης και εικόνας
Το ρυθμό κρατούν γνωστά, αλλά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα – το ξυλόφωνο, τα ξυλάκια και το bendir από την Αίγυπτο, το πιατίνι από τα βάθη της Ανατολής, η «μουσική κουρτίνα», η φυσαρμόνικα, η «ξύστρα» και η «βροχή» από τη Χιλή, αλλά και ο μπαγλαμάς, η κιθάρα, ο δίαυλος, η φλογέρα και η «λαλίτσα»- σε συνδυασμό με τις μαγευτικές φωνές των ηθοποιών.
Η παράσταση περιλαμβάνει, ακόμα, τραγούδι, κουκλοθέατρο, μάσκες, παντομίμα και διαδραστικά στοιχεία, που επιτρέπουν στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να οδηγούν στην εξέλιξη του παραμυθιού.
Μια μουσική-θεατρική παράσταση που αγαπήθηκε από τους μικρούς θεατρόφιλους. Μία ξεχωριστή θεατρική εμπειρία για κάθε παιδί από 3 ετών και άνω, γεμάτη ζωντάνια και παιχνίδι. Γιατί η παράσταση δεν τελειώνει με το τέλος της ιστορίας. Ακολουθούν διαδραστικά, παραδοσιακά παιχνίδια, παιχνίδια της αυλής, περισσότερα οικεία και γνώριμα στις παλιότερες γενιές, αλλά που, όπως θα διαπιστώσετε, έχουν ακόμα τη δύναμη να συναρπάζουν τα παιδιά.

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Γιάννης Βαρβαρέσος, Μιχαήλ Νικολάου
Σύλληψη ιδέας, έρευνα, επιλογή μουσικής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια λαογραφικού υλικού: Ελένη Τσιούτσια – Λουλάκη
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Τάσος Ράτζος Σκηνικό
Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας Μουσική: Κωνσταντίνος Λάζος
Διδασκαλία τραγουδιών: Δάφνη Καμένου, Αφροδίτη Νικολιουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη – Επιμέλεια κίνησης: Γιάννης Βαρβαρέσος Κατασκευές: Βασίλης Μπατσίλας
Παίζουν: Εβίτα Αγαΐτση, Μαρία Κατέχη, Χρήστος Λοΐζος
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 6985 858 932, 6945 260 308

Ο «Μικρός Βορράς» διεξάγει παραστάσεις σε σχολεία! Με ένα τηλέφωνο η παράσταση στήνεται στον χώρο σας!
Όλες οι παραστάσεις του Μικρού Βορρά μεταφέρονται σε σχολεία, χώρους πολιτισμού και όπου υπάρχουν παιδιά και έφηβοι. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα έχουν στη διάθεσή τους, δωρεάν, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για πριν και μετά την παράσταση με σκοπό την ανάπτυξη γνωστικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, σχεδιασμένο από ειδικούς του θεάτρου στην Εκπαίδευση.
Facebook event: www.facebook.com/events/271946593670268/
Ακολουθήστε τον Μικρό Βορρά:
Facebook: www.facebook.com/MikrosVorras/
Instagram: www.instagram.com/mikros_vorras/
Web-site: www.mikrosvorras.gr

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___