Χρήματα

Οικονόμου: Από την 1η Μαΐου η αύξηση στον κατώτατο μισθό

Η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων που τέθηκε σήμερα 26/4 σε λειτουργία, τα μέτρα που λαμβάνει συνολικά η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας αλλά και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σκωτία, ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά το Πάσχα.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι από την 1η Μαΐου μπαίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα πάει στα 713 ευρώ. «Με την αύξηση αυτή, πάνω από 650.000 εργαζόμενοι θα κερδίσουν πάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό το χρόνο, δηλαδή τον 15ο. Παράλληλα, αυξάνεται το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ το μήνα. Η πρωτοβουλία αυτή αγγίζει τα όρια των δυνατοτήτων της οικονομίας μας τη δεδομένη συγκυρία και χρονικότητα».

Για το κτήμα Τατοΐου, για το οποίο θα συζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον πρίγκιπα Κάρολο στη Σκωτία για το πώς θα αξιοποιηθεί, ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε πως ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ.

Τα έργα είναι σε εξέλιξη και ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίησή τους είναι η 21η Δεκεμβρίου 2025.

«Το θέμα των χρήσεων των κτηρίων που αποτελούσε πεδίο αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, λύθηκε με απόλυτη συναίνεση», σημείωσε.

Το δημόσιο, εξήγησε αποκαθιστά και διαχειρίζεται 32 κτήρια, ενώ προς αξιοποίηση σε ιδιώτες επενδυτές θα δοθούν 22. »Ετοιμάζεται η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για να βγάλει τις προκυρήξεις για τους ιδιώτες. Ο προγραμματισμός μας είναι η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και των έργων, να εξελιχτεί σε φορέα διαχείρισης του Τατοϊου», επισήμανε.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης

Επίσημο: Περιβαλλοντικό χαράτσι 1.000 ευρώ στα παλιά Ι.Χ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως