Οκτώ συλλήψεις για περιβαλλοντική ρύπανση στη Θέρμη (ΦΩΤΟ)

Στις συλλήψεις οκτώ (8) ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε αγροτεμάχιο του Δήμου Θέρμης, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 32 έως 57 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενης αστυνομικής έρευνας της παραπάνω Υπηρεσίας, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, σε εργοτάξιο εταιρείας οικοδομικών εργασιών, νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας είναι ένας εκ των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε να πραγματοποιούνται εργασίες εκσκαφών και να εξέρχονται από αυτό έμφορτα με στερεά απόβλητα (2) ανατρεπόμενα φορτηγά με οδηγούς δύο (2) εκ των παραπάνω και να κατευθύνονται σε αγροτεμάχιο του Δήμου Θέρμης, ιδιοκτησίας 62χρονου, και να προβαίνουν σε ανεξέλεγκτες απορρίψεις των φορτίων τους, οπότε και συνελήφθησαν. Σημειώνεται ότι σε βάρος του τελευταίου επίσης σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι στο ίδιο αγροτεμάχιο οι προαναφερόμενοι οδηγοί, καθώς και τρία (3) ακόμη άτομα που συμπεριλαμβάνονται στους συλληφθέντες, έχουν πραγματοποιήσει κατ’ επανάληψη ανεξέλεγκτες απορρίψεις στερεών αποβλήτων εκσκαφών κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με χρήση φορτηγών ιδιοκτησίας τους, κατόπιν συνεννόησης του επιβλέποντα μηχανικού των εργασιών, με τον υπεργολάβο χωματουργικών εργασιών και με το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας (άπαντες συλληφθέντες), προκειμένου να απορριφθούν στο προαναφερόμενο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 62χρονου έχοντας τη συναίνεση του.

Οι παραπάνω πράξεις έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις, μεταβάλλοντας τη γεωμορφολογία του εδάφους από τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων στερών αποβλήτων και την πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) Ι.Χ. φορτηγά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Θεσσαλονίκη 29 Ιουνίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως