Όλα τα βραβεία του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Η 8η χρονιά του φεστιβάλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία εκπληρώνοντας τους στόχους των διοργανωτών ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 31 ταινίες που διαγωνίστηκαν στο φετινό φεστιβάλ.

Αρκετοί ήταν οι δημιουργοί που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ ή έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς το κοινό, το οποίο με την παρουσία του έδειξε πως τα ανεξάρτητα περιφερειακά φεστιβάλ μπορούν να επιτελέσουν ένα σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.

Η θεματική του φετινού φεστιβάλ εστίασε στο περιβάλλον θέλοντας για ακόμα μια χρονιά να αναδείξουμε ένα κοινωνικό ζήτημα όπως αυτό της κλιματικής κρίσης. Προβλήθηκαν θεματικές ταινίες καθώς και το ντοκιμαντέρ του κ. Αυγερόπουλου Γιώργου ‘Μέχρι την τελευταία σταγόνα – Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη’ ενώ πραγματοποιήθηκε και μια ημερίδα με θέμα “Το περιβάλλον μέσα από τις ταινίες τεκμηρίωσης – ντοκιμαντέρ” υπό την διεύθυνση της κ. Ιωάννας Κωσταρέλλα, επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.

Οι παράλληλες δράσεις περιλάμβαναν ακόμα ένα masterclass με τον κ. Παπαδόπουλο Δημήτρη και θέμα την κινηματογραφική εκπαίδευση στα σχολεία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας έδειξε πως έχει περάσει σε μια νέα εποχή ενώ το 8ο φεστιβάλ ήταν από τα πλέον άρτια που έχουν διοργανωθεί ως αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των εθελοντών.

Σημαντική καινοτομία ήταν η δημιουργία QR code και η ψηφοφορία του κοινού μέσω Google forms για να αναδειχθεί η ταινία που κερδίζει το Βραβείο Κοινού!

Η γνωριμία με νέους ταλαντούχους δημιουργούς και τα έργα τους, η στοχοθεσία για ένα πράσινο φεστιβάλ, η κινηματογραφική εκπαίδευση ιδιαίτερα των νέων και η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία αποτελούν τις βάσεις που έθεσε η φετινή διοργάνωση και γεννά προσδοκίες για τις επόμενες χρονιές.

Οι ταινίες που βραβεύτηκαν στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας είναι οι εξής :

● ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ – ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΛΤΑ COURIER
In the room, Ελλάδα, της Γεωργίας Σωτήρχου
Για το τρόπο που χειρίζεται και μας παρουσιάζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα ανθρώπινων σχέσεων

● ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΙΝΙΑΣ – ΧΟΡΗΓΟΣ BLACK LIST
Store policy, Γαλλία, της Sarah Arnold
Για την ιδιαίτερη σκηνοθετική άποψη που μας δείχνει τη δύσκολη θέση της γυναίκας στη σημερινή απαιτητική και απάνθρωπη αγορά εργασίας

● ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ – ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΛΑΤΣΑΣ
Fairyocious, Γαλλία, του Fabien Ara
Για την πρωτότυπη ιδέα του σεναρίου που αναδεικνύει ένα ευαίσθητο θέμα που συνήθως η κοινωνία μας δεν θέλει να δει.

● ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ – ΧΟΡΗΓΟΣ ΝΤΑΜΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ INFOLOGY
2030, Γαλλία, του Pierre Dugowson
Η ταινία με δυναμικό τρόπο μέσα από ένα πολύ έξυπνο σενάριο μας δείχνει την επικείμενη οικολογική καταστροφή που έρχεται αν δεν αλλάξουμε τρόπο ζωής.

● ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ – Το βραβείο κοινού απονέμεται στην μνήμη του Στάθη Ανεσίδη από την οικογένειά του
Store policy, Γαλλία, της Sarah Arnold

● ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ
Now that spring is here, Ελλάδα, της Χρηστίνας – Καλλιρρόη Γαρμπή
Γιατί μας παρουσιάζει με μια ιδιαίτερη οπτική το δύσκολο θέμα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως